ATV Baggelhuizen in actie voor de Voedselbank

DELEN
ATV Baggelhuizen in actie voor de Voedselbank

ASSEN – Maandag 13 juli hielden de leden van ATV Baggelhuizen (tuindersvereniging) een inzamelactie voor de Voedselbank in Assen. Normaal gesproken wordt er allerlei groenten aan buren, vrienden en familie uitgedeeld, maar maandag stond de Voedselbank centraal. 

Op dit moment zijn er bijna 1000 mensen in Assen afhankelijk van de voedselpakketten. Genoeg reden dus, om als vereniging een stichting als de Voedselbank te steunen.

De gehele dag konden de leden groente, fruit en andere vers-producten bij de ‘Baggelhut’ neerleggen. Gezien de tijd van het jaar werd er veelvuldig sla en zomerandijvie gedoneerd, maar ook courgette, aardbeien en uien werden op de inzamelplek neergelegd.

Een geslaagde actie, zo blijkt aan het einde van de dag als de heren van de Voedselbank alles komen ophalen. “Ik ben enorm trots op onze leden, dat ze mij hebben geholpen om deze actie tot een succes te maken. We hopen in de toekomst meer voor de voedselbank te kunnen betekenen!”, aldus Silvia van der Meeren, voorzitter ATV Baggelhuizen.