Auto en stoffelijk overschot van Jansje Takens gevonden

DELEN
Auto en stoffelijk overschot van Jansje Takens gevonden

De politie Drenthe heeft zondagmiddag via Twitter gemeld dat de auto van de vermiste Jansje Takens is aangetroffen langs Kanaalweg Oost in Taarlo. De auto is aangetroffen met daarin het stoffelijk overschot van Jansje Takens.

De 54-jarige vrouw uit Assen die bijna twee weken werd vermist, is dood gevonden in haar auto. Duikers haalden de wagen zondag uit een kanaal bij het Drentse Taarlo. Een voorbijganger zag zondagmiddag sporen van een aanrijding en waarschuwde de politie. Vermoedelijk is de vrouw tegen een boom gereden, waarna de auto in het kanaal belandde.

Identificatie Jansje Takens

Het lichaam is door duikers van de brandweer geborgen en voor onderzoek en ter identificatie overgebracht naar het ziekenhuis. Daar kon de identiteit definitief worden vastgesteld. Het lichaam is daarop vrijgegeven en ter beschikking gesteld van de familie.

Oktoberfest

Vorige week is er door diverse sportverenigingen nog gezocht naar de vermiste Jansje. Korfbalvereniging AVO in Assen, waar de dochters van Jansje lid zijn, heeft besloten om het geplande ‘Oktoberfest’ niet door te laten gaan. “Vandaag is bekend geworden dat Jansje Visser-Takens is gevonden. Dit tragische bericht raakt veel mensen binnen onze verenging. Daarom heeft de FAVO besloten om het Oktoberfest van aanstaande zaterdag 1 november niet door te laten gaan”, aldus de melding op de website van AVO.