Auto in beslag genomen na diverse verkeersovertredingen

DELEN

Auto in beslag genomen na diverse verkeersovertredingen

De politie heeft woensdagochtend de auto van een 27-jarige automobilist zonder vaste woon- of verblijfplaats in beslag genomen na gevaarlijk rijgedrag.

De bestuurder pleegde op de Peelo in Assen diverse verkeersovertredingen, waaronder rechts inhalen. Een agent in privé tijd sprak de bestuurder op zijn gedrag aan. Toen de 27-jarige door had dat hij te maken met een agent, ging hij er met hoge snelheid vandoor. Daarbij werden binnen de bebouwde kom snelheden van 100 kilometer per uur bereikt. Hij bracht zich zelf en anderen daar door in gevaar. Meerdere agenten keken uit naar de automobilist. Uiteindelijk stopte de man in Lonerstraat en ging er lopend vandoor. Een agent wist de 27-jarige aan te houden in de Gerard Doustraat.

De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten. De bestuurder bleek geen rijbewijs te hebben. Vanwege het gevaarlijke rijgedrag werd zijn auto in beslag genomen. Voor de verkeersovertredingen en het rijden zonder rijbewijs werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt.