Auto inbrekers te water in Assen

DELEN

Auto inbrekers te water in Assen

De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een garagebox aan de Frans Halsstraat in Meppel. De inbraak vond plaats omstreeks 0:30 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag. Een getuige ontdekte de inbrekers, waarna zij er zonder buit in een auto vandoor gingen.

Agenten zagen de bewuste auto rijden en wilden deze inhalen. Juist op dat moment sloeg de bestuurder van de auto linksaf, waardoor een aanrijding met de politieauto ontstond. Toen de agenten uitstapten om te kijken hoe het met de inzittenden van de auto was, ging de bestuurder er vandoor.

Achtervolging

Agenten zetten de achtervolging in, maar moesten deze bij Staphorst staken vanwege een lekke band. Vermoedelijk is de lekke band ontstaan bij de aanrijding. De politieauto is afgesleept. Een andere politieauto blokkeerde verderop de weg om de auto alsnog tot stoppen te brengen. Via het fietspad wisten de mannen echter te ontkomen.

Auto in kanaal teruggevonden

De bewuste auto werd later in de nacht teruggevonden in het Noord-Willemskanaal in Assen, zonder inzittenden. De auto bleek die nacht elders in Assen te zijn gestolen. De auto is uit het water gehaald en in beslag genomen voor onderzoek. De politie stelt een nader onderzoek in naar de onbekende mannen.