Automobilist A28 overleden door botsing vrachtwagenwiel

DELEN

Bij een verkeersongeval op de A28 bij Assen is dinsdagmiddag een automobilist om het leven gekomen. Het gaat om een 48-jarige man uit de gemeente Tynaarlo. Het slachtoffer reed vanuit Groningen in de richting van Assen. reed vanuit Groningen in de richting van Assen. Vanuit Beilen reed een vrachtwagen in de richting van Assen. Door nog onbekende oorzaak verloor de vrachtwagen een wiel. Het wiel kwam op de rijbaan in tegenovergestelde richting terecht. Het is daar op een personenauto terecht gekomen.

De bestuurder is de macht over het stuur verloren en tegen de vangrail gebotst. Hij is ter plekke aan zijn verwondingen overleden.

De politie heeft de auto en de vrachtwagen in beslag genomen voor nader onderzoek. Ook is op de snelweg onderzoek gedaan door verkeersongevallenanalyse naar de precieze toedracht van het ongeval. Het verkeer heeft hierdoor enige tijd hinder ondervonden.

De 40-jarige vrachtwagenchauffeur uit Beltrum is meegenomen naar het politiebureau voor het afleggen van een verklaring.