Automobilist rijdt door na doodrijden hondje

DELEN

Assen – Voor de tweede keer een hondje verliezen door een tragisch ongeval. Rianne Westerveld overkwam het. Vanmiddag werd haar hondje aangereden in de Vennebroekstraat. De veroorzaker reed helaas door. Drieënhalf jaar geleden werd haar andere hondje gevonden in de Vaart, verdronken.

Stil, wat wit weggetrokken, zit ze aan de eethoektafel. Haar zoontje staat naast haar en kijkt wat om zich heen. Rianne haar zus Andrea is ook aanwezig en heeft de jongste op schoot. De zussen zoeken steun bij elkaar.

Te laat
Rianne kwam vanmiddag met de kinderen thuis en zette haar fiets naar binnen. Precies op dat moment rent haar hondje Chanel als in een flits naar buiten. Snel haalt ze haar jongste van de fiets en daarna wil ze Chanel weer binnen halen. Haar zoontje Jayden was inmiddels al buiten, eveneens om het hondje te pakken. Maar helaas …

Ontredderd
Voor de ogen van Jayden wordt Chanel aangereden door een auto, die met hoge snelheid door de Vennebroekstraat rijdt. Haar zoontje ziet alles gebeuren. Geschrokken brengt Rianne beide kinderen naar binnen. Een overbuurvrouw belt de dierenambulance (waar de zussen heel dankbaar voor zijn). De dierenambulance was er razendsnel. Ook haar zus, die in dezelfde straat woont, wordt gehaald. Helaas kon de dierenambulance niets meer voor het hondje betekenen. Net voor aankomst van deze mensen was Chanel overleden. De veroorzaker, de bestuurder van een donkere auto, reed door alsof er niets was gebeurd. Het gezin ontredderd achterlatend.

Doorrijden
“Die auto ging gewoon doorrijden”, zegt Jayden zachtjes. Inmiddels heeft hij weer iets meer kleur. “Hij is niet meer zo bleek als eerst. De kleur is weer een beetje terug”, aldus Andrea. Ze vervolgt: “Het is hier verschrikkelijk met auto’s. Sinds ze hierachter drempels hebben gemaakt is het net de TT-baan. Het is verschrikkelijk. Hoe vaak hebben wij het hier niet over?”. En ze kijkt naar Rianne.

Rianne: “Ik hoorde die auto al aankomen en ik dacht Die gaat heel hard“. Haar zoontje stopte gelukkig toen hij de auto hoorde. Hij rende niet achter het hondje aan de straat op. En dat is het volgende punt van de zussen. “Nu is het een hondje, maar wat als het een kind is … en dan ?”

Hardrijders
In de straat staan veel geparkeerde auto’s en daardoor is het overzicht heel slecht. De zussen zien graag dat de gemeente ook actie onderneemt om het hard rijden in de straat te beperken. En daarin staan ze niet alleen. Buurtbewoners ondervinden ook overlast van de hardrijders en zien graag gepaste maatregelen.

Schade
Wat betreft de veroorzaker, “Hij móet schade aan de auto hebben, dat kan niet anders”, aldus Andrea, “En zo’n aanrijding voel je, dit moet je gemerkt hebben”. Ze zijn boos en verdrietig dat de veroorzaker niet is gestopt. De kleine Jayden mengt zich af en toe in het gesprek: “Het was wel een man, dat heb ik gezien”. Ze vinden het onvoorstelbaar dat hij is doorgereden. Andrea: “Je kunt dit niet voorkomen, daar is geen remmen aan, maar stop dan !”.

Politie
Rianne beseft zich ook heel goed dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Chanel ontsnapte en rende zo de straat op. Maar dat men gewoon is doorgereden na de aanrijding begrijpt ze niet. Daarom heeft ze ook contact opgenomen met de politie. Ze hoopt dat de bestuurder van de auto zich alsnog wil melden. Het hondje komt er niet mee terug, maar ze kan maar niet loslaten dat ze ontredderd en alleen is achtergebleven.

Het kan natuurlijk zijn dat de bestuurder is geschrokken of zich achteraf pas besefte dat hij iets heeft geraakt. Maar ook dan zou Rianne het op prijs stellen dat hij zich meldt.

Getuigen
Weet u iets van dit voorval, kent u de auto of de bestuurder, bent u de bestuurder zelf, neem contact op. Reacties mogen gemaild worden naar info@nieuwsinassenl.nl

Wederom
Het voorval is dubbel zuur voor Rianne. Ongeveer drieënhalf jaar geleden was haar andere hondje vermist. Ze woonde toen nog aan de Delft. Later werd dit hondje gevonden in de Vaart, helaas verdronken. Voor de tweede keer moet Rianne nu afscheid nemen van een trouwe viervoeter. En ook haar kinderen missen wederom een maatje.

Wij hopen oprecht dat er zich iemand meldt. Biedt je excuses aan, laat je horen en zien bij Rianne en haar kinderen. Ze zijn verdrietig, verslagen. Een hondje moeten missen vanwege een aanrijding is vreselijk. De wetenschap dat iemand harteloos is doorgereden is onverteerbaar.

Ben jij degene die vanmiddag in de Vennebroekstraat, rond 14.15 uur, een hondje heeft aangereden ? Heb je misschien spijt, ben je in paniek verder gereden, heb je achteraf pas gemerkt dat je iets hebt geraakt ? Neem alsjeblieft contact op. Ook dat mag via ons emailadres info@nieuwsinassenl.nl

Op de Facebookpagina van Rianne staat het verdrietige bericht:
“Rust zacht lieve Chanel! ❤ Weer een hondje verloren, opnieuw weer verdriet, Dolce die weer alleen is 💔. Mijn hart is gebroken!”

De zussen zijn heel erg dankbaar voor het snelle reageren van dierenambulance. “Ze waren hier echt heel snel. Binnen vijf minuten. Dat was wel fijn”.

Tekst: M. Babtist