Team AVO Assen speelster Lieneke Pries wereldkampioen U19

DELEN
ASSEN – Assen heeft er weer een wereldkampioen bij: Lieneke Pries wint met haar team U19 het WK korfbal junioren.

In de finale van het U19 KWC wist Nederland in een goed gevulde sporthal ‘t Kalverdijkje met 22-18 België te verslaan en is daarmee wereldkampioen U19.

Nadat Oranje in de halve finale won van de Dominicaanse Republiek (6-20) moest in de finale worden afgerekend met België. België won in de halve finale met 11-8 van Chinees Taipei.

In de eerste tien minuten van de finale wist de nationale selectie U19 al een gat te slaan met de Belgen en kwam Nederland door middel van scores van Mathijs den Ouden (3), Mats Rodenburg (2) en Sanne Pasma al op een 6-1 voorsprong. Vanaf de tiende minuut wisten ook de Belgen vaker de korf te vinden, maar Nederland gaf deze voorsprong niet uit handen. Beide teams gingen de rust in met een 13-7 tussenstand in het voordeel van Nederland.

Na rust kwam België scherp uit de startblokken en wist de achterstand te verkleinen naar 3 doelpunten, 15-12. Waarna bondscoach Leon Simons een time-out aanvroeg. België wist echter nog dichterbij te komen en bracht de stand op 16-15. Waarna een spannende fase in de wedstrijd aanbrak. Echter wist Oranje aan de goede kant van de score te blijven en kon een gaatje met België weer gemaakt worden, 20-16.

Deze voorsprong gaf Nederland niet meer uit handen en besliste de wedstrijd met een eindstand van 22-18.

Foto: Marco Spelten – Actiefotografie.nl


2Divorce Assen


Bowlen in Assen