Bakkerij Fledderus presenteert de Amerikaanse blueslegende Leon Blue

DELEN

ASSEN – Zondag 8 November speelt de Amerikaanse blueslegende Leon Blue bij bakker Fledderus, Hoofdstraat 14 Hooghalen. Harm en Alice Fledderus organiseren van oktober tot en met april iedere 2e zondag van de maand speciale concerten in de verwarmde serre naast hun zaak.

De concerten worden zeer goed bezocht en krijgen hoge waardering van het publiek. Voor zondag 8 november heeft Fledderus zanger pianist Leon Blue vastgelegd. Leon Blue, 84 jaar oud en uit het zuiden van de VS, is zeker een van de beste levende blues pianisten van vandaag. Ruim 60 jaar bespeelt deze boogie blues legende de toetsen en boeit hij het publiek over de hele wereld.

De kwaliteit van de musici waarmee hij gespeeld heeft, spreekt boekdelen wat betreft zijn talent, professionaliteit, vitaliteit en veelzijdigheid als muzikant. Daarnaast is zijn geheime wapen een warme en ‘husky’ stem. Hij heeft vele jaren gespeeld en opnames gemaakt met Ike en Tina Turner (14 jaar), Albert Collins (8 jaar), Lowell Fulson en Albert King. Zelfs met de grote Muddy Waters heeft hij gespeeld. Ook met Roy Milton, Fats Washington, Little Joe Blue, BB King (2004 een jaar op tour) en vele anderen deelde hij jaren lang het podium.

Tijdens dit optreden zal hij begeleid worden door de Drentse Greyhound Blues Band. Aanvang 14.00 uur.