Ballenkids van Sudosa-Desto actief op EK Volleybal Dames

DELEN

ASSEN – De ‘ballenkids’ van volleybalvereniging Sudosa-Desto uit Assen hebben bij meerdere interlands en bij de Final Four, bekerwedstrijden in de eredivisie, de uit het veld geslagen ballen weer terug mogen rollen.

Dat de oplettendheid en het snelle handelen van de ‘ballenkids’ niet onopgemerkt is gebleken bewijst wel dat de groep van Sudosa-Desto op 19 juni aanstaande, bij de interland Nederland-Portugal in Groningen, uitgenodigd zijn om de uitgeslagen ballen weer terug in het veld te brengen. Tevens zullen ze bij het Europees Kampioenschap Volleybal Dames bij Omisport in Apeldoorn op 26 september in actie komen om vervolgens, gezien hun ervaring. De finale wedstrijd van dit EK in Ahoy Rotterdam langs de lijn plaats nemen.

Rudolf Evenhuis van Sudosa-Desto ,,Een geweldige eer en ook waardering en vertrouwen van de bond. De jeugd en de ouders in Assen willen wel, want eind februari had ik voor deze drie dagen de aanmeldingen en het vervoer al rond. De floor-managers zeggen al: “O, zijn jullie er weer. Dan komt het wel goed.” En dit is ook een opmerking, die van scheidsrechters en juryleden bij de competitie wedstrijden van Lycurgus is gehoord en in Zwolle bij de Final Four”.

Evenhuis vertrek overigens in juli voor een week naar Gaza om zit- en staand-volleybalclinics te geven en (zit)volleybalscheidsrechters op te leiden. Dit in samenwerking met de Hope-Foundation en het Nederlandse Rode kruis.

Nieuws in Assen Volg ons ook op Facebook en blijf op de hoogte!