Basisschool leerkrachten leren les te geven in Ultimate Frisbee

DELEN
ASSEN – Ultimate Frisbee kan heel goed in de gymles gespeeld worden. Daarom is er in januari een interessante scholing in deze sport door een trainer van de Nederlandse Frisbee bond.

Frisbee is een aantrekkelijke teamsport waarin veel gerend en gesprongen kan worden en waar kinderen veel plezier aan beleven. Het is ook een echte fair play sport en past daarmee goed in het bewegingsonderwijs. De sport is nog maar kort in Nederland. Leraren hebben er daardoor binnen hun eigen opleiding onvoldoende kennis mee kunnen maken.

De Gemeente Assen helpt hierom mee om de deskundigheid op dit vlak te bevorderen. Met die steun worden alle basisschool-leerkrachten uit Assen en omgeving uitgenodigd voor een professionele scholing. Leraren kunnen bijna gratis meedoen.

De deelnemers leren in 3 uur hoe ze Ultimate Frisbee kunnen aanbieden aan leerlingen in het basisonderwijs. De korte cursus wordt gegeven door een erkende bondstrainer op 19 en 26 januari 2016 ‘s avonds in de Pittelohal. Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar.

Ultimate Frisbee

Mochten leerlingen of docenten meer met frisbee willen, dan is er via de club Aurora Ultimate uit Assen een mogelijkheid voor vervolg, en een open toernooi. In november was er bijvoorbeeld al een landelijke jeugdspeeldag in Assen. Leraren en leerlingen hebben daar de sport in de praktijk kunnen zien. Ze kunnen ook op 29 januari aansluiten bij een open training van Aurora in de Sporthal van het Vincent van Gogh, locatie Larix van 17.30 – 18.30 uur. Daarnaast organiseert de Brede School in maart en april vijf frisbee middagen als buitenschoolse activiteit voor lagere schoolkinderen.

Voor extra informatie kunt u contact opnemen met Lidewij van Katwijk van Aurora Ultimate Assen lidewij42@kpnmail.nl, 06 25034634 of schrijven naar Daan Remmers info@frisbeeclinics.nl.

Foto B. Scholten.


Facebook Nieuws in Assen


Bowlen in Assen