Basisteam Basisinkomen ‘kraakt’ ovonde Overcingellaan

DELEN

Assen – Het Basisteam Basisinkomen Assen heeft vandaag de ovonde Overcingellaan gekraakt en daar een bord geplaatst om het basisinkomen onder de aandacht van het passerende verkeer te brengen.

Het Basisteam is al meer dan een jaar doende een rotonde te adopteren van de gemeente Assen, maar het komt maar niet verder. In eerste instantie was de adoptie van de rotonde bij de afrit van A28 bij Kloosterveen zo goed als rond, maar toen kwam er een nieuwe ambtenaar en was alles weer van de baan en kon het Basisteam weer opnieuw beginnen. De betreffende rotonde was nu ineens niet meer beschikbaar voor het Basisteam. Een fikse teleurstelling.

Heft in eigen handen
Er startte een zoektocht naar een nieuwe rotonde maar de ambtelijke molens malen uiterst langzaam en de promotors van het Basisinkomen zijn het nu meer dan zat en hebben het heft in eigen handen genomen.

Vanmorgen om 8.00 uur was een delegatie van het Basisteam gewapend met grondboor, palen, borden en een voorhamer, druk in de weer bij de nieuwe ovonde aan de Overcingellaan ter hoogte van de Pelikaanstraat-Port Natalweg. De vorst in de grond werd getrotseerd. Het Basisteam heeft voorlopig twee borden geplaatst om naar de gemeente het signaal af te geven dat de maat vol is. Het Basisteam Basisinkomen gaat ervan uit dat de gemeente de actie alsnog legaliseert, zodat men ook snel de andere borden op deze ovonde kwijt kan en het onderhoud ter hand kan nemen. Daarvoor hebben ze overigens al contact met een Asser hoveniersbedrijf.

Tekst: Basisteam Assen