Beeldentuin Het Aardscheveld zaterdag weer geopend

DELEN

ASSEN – Vanaf zaterdag 2 mei is de beeldentuin ‘Het Aardscheveld’ weer geopend en bent u in de gelegenheid om de tuin te bezoeken en van de getoonde beelden en andere kunst te genieten. Aangezien de beeldentuin dit jaar het vijfjarig bestaan als beeldentuin viert hebben zij enkele andere kunstenaars uitgenodigd om hun werken in de ‘tuin’ te exposeren.

Er staan beelden van beeldhouwer Gerard Herder uit Boornbergum opgesteld, hij maakt beelden uit hout, ijzer en steen en past gecombineerde technieken toe. Ook zullen er diverse werken vervaardigd door de techniek van het glasfusen in galerie en tuin geplaatst zijn. Deze objecten zijn gemaakt door Harma Wierbos zij woont in Alteveer, gemeente Hoogeveen. En zullen er handgemaakte sieraden van Albert Poort en Lisa Stollé uit Groningen te bewonderen zijn. Ze ontwerpen en maken bijzondere sieraden.

Om een bezoek aantrekkelijker te maken heeft ‘Het Aardscheveld’ de galerie uitgebreid, waardoor de mogelijkheid voor het tonen van kunst verruimd is. In de tuin met zicht op het gebied van het “Stroomdallandschap Drentsche-Aa” staan ook een aantal gedichten van bekende Drentse dichters opgesteld die de bezoekers de gelegenheid bieden om ook van poëzie in de tuin te genieten.

Zondag 27 september sluiten de beeldentuin het seizoen af, op deze dag is de beeldentuin deelnemer aan de kunstroute “Kunstig-Oost Assen.” Over de deelnemers aan deze tocht door de wijk en kunstuitingen zal in de zomer meer informatie gegeven worden op de website wwww.kunstigoost.nl

De openingstijden van tuin en galerie aan de Anreperstraat 184 te Assen zijn op zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur. Ook buiten openingstijden bent u na overleg welkom.

Meer info over “het Aardscheveld” kunt u vinden op www.aardscheveld.nl.