Bekende en nieuwe smaken in De Nieuwe Kolk Assen

DELEN

ASSEN – Op 28 april heeft Theater De Nieuwe Kolk Assen met een programma in de Grote Zaal haar brochure voor seizoen 15-16 gepresenteerd. Onder het thema ‘Proef’ schotelt het theater haar gasten niet alleen vertrouwde ingrediënten voor, maar presenteert het ook nieuwe genres, gezelschappen en services.

“ Het publiek groeit met ons mee en we voegen daarom steeds meer gelaagd en onbekend aanbod toe. Toch blijft het grootste deel laagdrempelig en bekend” Hilko Folkeringa

Hilko Folkeringa, directeur: “Ons huidige seizoen verloopt conform verwachting, zodat we vol vertrouwen 150 voorstellingen hebben geboekt voor seizoen 15-16. Het publiek groeit met ons mee en we voegen daarom steeds meer gelaagd en onbekend aanbod toe. Toch blijft het grootste deel laagdrempelig en bekend. Zo staan Youp van ’t Hek, Plien & Bianca, Racoon en Mini & Maxi bij ons.” Annelies Klunder, artistiek leider: “Qua nieuwkomers verwacht ik veel van de theatercolleges van onder andere Maarten van Rossum en André Kuipers. Maar ook van de twee geweldige clowns die ik in Edinburgh heb ontdekt en van de familievoorstelling van het Ro Theater die voor het eerst naar Assen komt.”

Samenwerking en talentontwikkeling

Belangrijke pijlers het komende seizoen zijn samenwerking, talentontwikkeling, beleving en toegankelijkheid. Enkele voorbeelden: binnen De Nieuwe Kolk wordt de samenwerking met Bibliotheek Assen geïntensiveerd en landelijk haakt Theater De Nieuwe Kolk als één van de 35 grote theaters aan op het Bankgiroloterij Theaterweekend (15, 16 en 17 januari 2016). Het theater stimuleert talent door middel van toneelcursussen voor kinderen, een talentcafé voor musici en een eerste eigen kerstproductie. Een middag of avond theater wordt een beleving doordat er een groot aanbod is aan educatie en horeca. De drempels van De Nieuwe Kolk worden verlaagd door de introductie van een last minute korting voor jongeren, de lancering van de Kleine Zaal Kaart en de continuering van ‘DNK voor iedereen’ in samenwerking met de Voedselbank.

Start voorverkoop

De nieuwe, grotere, brochure valt 29 april bij Vrienden van Theater De Nieuwe Kolk op de mat. Voor hen start de voorverkoop op zaterdag 2 mei. Vanaf 9 mei kan iedereen bestellen. Een aantal voorstellingen is nu al in de verkoop, waaronder: Paul de Leeuw, Bert Visscher, André Kuipers, Herman van Veen en de voorstelling ‘Intouchables’ met Huub Stapel.