Bekende sporters 24-uurs race Bike Festival Assen

DELEN

Aankomend weekend wordt alweer voor de 8ste keer de 6 en de 24 uur mountainbikerace gereden op recreatiegebied de Baggelhuizerplas in Assen. Dit jaar met een nieuwe naam en geheel nieuw concept Bike Festival Assen.

Naast de mountainbike duur race worden er ook wedstrijden in Dirt-Jump en Trial georganiseerd. Voor de kids is er weer de Rabobank kidsclinic die georganiseerd wordt door MTB-Assen en voor de liefhebbers zal er een pumptrack worden neergelegd.

Dit jaar weer een aantal top-sporters die zich gaan mengen in de strijd die 24 uren gaat duren tijdens deze editie van het Bike Festival Assen. Renate Groenewold, Henk-Jaap Moorlag, Jasper Iwema, Tijmen Eissing gaan solo en/of in team verband een etmaal mountainbiken.

Om 14.00 gaan er ongeveer 900 deelnemers verdeeld over 250 equipes van start. ’s Avonds om 20.00 uur gaan de rijders van de 6 uur race finishen en de rijders van de 24 uur gaan zich dan opmaken voor de donkere uurtjes. Het parcours is niet verlicht, deelnemers zullen zich uit moeten rusten met goede verlichting om de obstakels in het terrein te kunnen zien.

Op het terrein is er ook nog ruimte voor ander vermaak, naast de diverse stands in het promodorp zullen er demonstraties worden gegeven.

Foto © Bike Festival Assen.