Bekende vloggers helpen jongerensite politie lanceren

DELEN
ASSEN – Veiligheid bespreekbaar maken onder jongeren en als politie laagdrempelig aanspreekbaar zijn. Dat is het doel van de vernieuwde website www.vraaghetdepolitie.nl.

Jongeren kunnen er terecht voor betrouwbare antwoorden op vragen over (hun) veiligheid.

Vloggers geven het voorbeeld

Om de vernieuwde website onder de aandacht te brengen, werkt de politie in 2016 samen met bekende en opkomende vloggers. Vlogs (videoblogs) zijn razend populair onder jongeren. Dit jaar verschijnen er twaalf vlogs, drie per kwartaal waarin de vloggers zelf een veiligheidsthema uitlichten. Ze doen dit op hun persoonlijke creatieve manier, op hun eigen YouTube-kanaal. Zo maken zij veiligheid bespreekbaar onder jongeren.

De eerste drie vlogs zijn gemaakt door ‪#‎Furtjuh‬, ‪#‎Labratten‬ en ‪#‎BucketBoys‬. Ze behandelen onder andere vragen over het verspreiden van naaktfoto’s en nepprofielen. In de daaropvolgende kwartalen komen vloggers als ‪#‎DylanHaegens‬, ‪#‎Mertabi‬ en ‪#‎Beautinezz‬ voorbij. Zij maken allemaal een vlog waarin een veiligheidsthema centraal staat dat jongeren bezighoudt.

vraaghetdepolitie.nl

Op vraaghetdepolitie.nl vinden middelbare scholieren betrouwbare informatie op het gebied van veiligheid. Ook kunnen ze er op dinsdag- en donderdagavond chatten met de politie. Daar is behoefte aan, want met regelmaat vertellen jongeren in de chat voor het eerst over een vervelende ervaring die ze hebben meegemaakt. De meeste vragen gaan over zeden en huiselijk geweld. Door de chatgesprekken en ingezonden vragen te combineren met het surfgedrag van jongeren op de website, krijgt de politie inzicht in wat er speelt onder jongeren.

Vraaghetdepolitie.nl is een platform waar de politie haar jeugdtaak online uitvoert door vroegtijdig te signaleren wat er speelt, jongeren te adviseren en wanneer nodig door te
verwijzen, en zelf meer te leren over de trends en ontwikkelingen als het gaat om slachtoffer- en daderschap onder jeugd.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen