Bekendmaking winnende naam autobrug Assen

DELEN

ASSEN – Er wordt volop gewerkt aan de realisatie van de grootste brug van de Blauwe As. Voor deze brug die over Het Kanaal en in de Stadsboulevard komt te liggen, werden Assenaren opgeroepen een naam te bedenken. Aan deze oproep is massaal gehoor gegeven.

Er kwamen maar liefst 760 namen binnen, variërend van fantasienamen, historische namen en namen die verwijzen naar het programma FlorijnAs. Een aantal namen werd meerdere malen ingediend.

De afgelopen weken heeft de jury zich gebogen over de inzendingen. De juryleden wethouder Harmke Vlieg, Jan Pieter Volkers (Commissie Naamgeving Openbare Ruimte), Erik Appel (Asser Historische Vereniging en Stichting Varen in Assen), Peter Kuyper (namens het aangrenzende Drenthe College) en Tineke Gijlers (namens de projectgroep Blauwe As) zijn er inmiddels uit. Vrijdag 10 april aanstaande zal om 15.00 uur de naam van de brug en de winnaar bekend worden gemaakt in het gebouw van het Drenthe College door wethouder Harmke Vlieg.

De inzender van de winnende naam wint een waardebon en een exclusieve rondleiding over de bouwplaats. Bruggenbouwer Van Hattum en Blankevoort verwerkt de naam in het leuningenwerk van de brug. De nieuwe brug is eind dit jaar klaar.