Bekendste badeend van Nederland op TT Circuit van Assen

DELEN

ASSEN – De bekendste badeend van Nederland was vorige weekend tijdens de Gamma Racing Days te gast op het TT Circuit van Assen. De badeend, met de toepasselijke naam ‘Blanckie’ had een speciale uitnodiging van de organisatie ontvangen om eens rond te kijken op het circuit tijdens de 15de editie van de ‘Racing Days’.

Bij diverse teams die neergestreken waren op de paddock van het TT Circuit nam de beroemde eend een kijkje achter de schermen, maar ook met ‘sterren’ uit de internationale- en nationale auto- en motorsport ging het rubberen eendje op de foto. Menig bezoeker van de Gamma Racing Day herkende de eend en maakte van de gelegenheid gebruik om met ‘Blanckie’ op de foto te gaan.

Teamleider van de Blanckenborg Henny Snoek “Ja…onze badeend is via Facebook uitgegroeid tot een behoorlijke bekendheid. In aanloop naar de Badeendjesrace die wij voor ons zorgcentrum organiseren hebben we Blanckie in het leven geroepen. Hij beleeft allerlei avonturen. Zo ‘reed’ hij de Drentse Fiets4daagse, de Tour de TT, was hij te gast tijdens de Dutch TT, protesteerde hij tegen de gasboringen in Groningen, verkende hij de EK midgetgolfbaan ect cetera ect cetera”.

De badeend wordt ingezet voor een campagne van Zorgcentrum De Blanckenborg in Blijham. Het zorgcentrum organiseert op vrijdag 25 september aanstaande een spectaculaire Badeendjesrace. “5000 badeendjes gaan we tegelijkertijd in het vijverpark ‘de Blanckenborg’ te water laten om vervolgens met behulp van een nostalgische brandweerauto vooruit gespoten te worden. Elke badeend vertegenwoordigt een lot, de eersten die de finish bereiken vallen in de prijzen”, aldus de teamleider.

De opbrengst van de Badeendjesrace wordt gebruikt voor het inrichten van het sociaal restaurant welke onderdeel uitmaakt van stichting zorgcentrum ‘de Blanckenborg’. Het sociaal restaurant zal een wijkfunctie krijgen, waar niet alleen de bewoners van het zorgcentrum terecht kunnen, maar ook inwoners van Blijham en omliggende dorpen voor diverse activiteiten of een lekkere voedzame maaltijd. Naast de grote badeendjesrace is er een zogeheten Eendjesmarkt. “De Eendjesmarkt en het programma op 25 september is opgezet door mijn collega Clarie de Boer en bestaat uit diverse stands waar u allerlei verrassende producten kunt kopen, maar waar ook aan de inwendige mens wordt gedacht. Er is een rommelmarkt en er is muzikale omlijsting”.

De hoofdact op 25 september is de grote Badeendjesrace. Hieraan kan iedereen deelnemen, of u nu woont in Blijham, Groningen, Drenthe of elders in Nederland, de organisatie benadrukt dat iedereen mee kan doen aan deze grote ‘race’. Een lot dat gerelateerd is aan een badeendje is online te koop voor slechts € 5,-. U krijgt direct na betaling uw lotnummer in de mailbox. De prijzenpot is gigantisch. Een HP laptop, een nieuwe dames- of herenfiets, één minuut gratis winkelen in een supermarkt en diner- en theaterbonnen zijn een greep uit de prijzenpot.

Wilt u deelnemen aan deze Badeendjesrace? Bestel dan nu uw lot online ! Klik hier!