Benefietconcert met Harry Slinger Podium Zuidhaege

DELEN

ASSEN – Op zaterdag 9 mei a.s. organiseert de kersverse Asser stichting Konmakandra een benefietconcert met de titel “Meet your Rhythm” in Podium Zuidhaege (voorheen ICO-gebouw) in Assen. De opbrengst is bestemd voor de aanschaf van muziekinstrumenten voor vluchtelingen. Speciaal voor de gelegenheid komt de bekende zanger Harry Slinger (Drukwerk) naar Assen om geheel belangeloos zijn hits “Je loog tegen mij”, “Schijn een lichtje op mij”, maar ook nieuwer werk ten gehore te brengen.

Verder werken mee: de Congolese dansgroep Afro Holland en de Groninger band The Darlingtons. De laatste band o.l.v. zanger Puck Darlinton sluit het programma af met een swingende mix van rootsreggae, dancehall, soca en ragga. Daarbij kan gedanst worden. Kaarten kosten € 12,50 in de voorverkoop (tel 06-36123061) en € 15,00 aan de zaal. De avond begint om 19.00 uur.

Harry Slinger

In 1978 werd de Amsterdamse band Drukwerk opgericht. Ondanks vele bandwisselingen bleef zanger Harry Slinger voorman van de band. Met de nr.1 hit “Je loog tegen mij” gaf Drukwerk in 1981 haar visitekaartje af. Drukwerk maakte negen albums en scoorde verschillende top 10 hits

Na een solocarrière maakt Slinger in 2012 een doorstart met Drukwerk 2. Met zijn rode mutsje als handelsmerk is hij in heel Nederland een graag geziene gast. Tijdens het benefietconcert zal Harry bij enkele nummers begeleid worden door de percussiegroep Makandra: Hollandse nummers begeleid door djembe, conga en drums. Een mooie invulling van het thema van een muzikale ontmoeting van verschillende culturen

Afro Holland

De Congolese dansgroep Afro Holland bestaat uit 3 jongens en 3 meisjes in de leeftijd van 16 tot 25 jaar. De groep wordt begeleid door een live percussie band en maakt daarnaast gebruik van een muziekband. Met opzwepende ritmes en muziek voert Afro Holland het publiek mee naar een warm en kleurrijk Afrika. Afro Holland voert verschillende soorten dans uit, voortkomend uit de traditionele Congolese dans met invloeden van salsa, hip hop, breakdance, soca en reggae.

The Darlingtons

Zanger Puck Darlington richtte in 1992 de band The Darlingtons op. De band bestaat uit ervaren muzikanten die eerder deel uitmaakten van verschillende bands als Five4vibes en Johnny Baby. De band komt uit Groningen, maar heeft optredens door het hele land.

Stichting Konmakandra

Stichting Konmakandra is het initiatief van een aantal betrokken Assenaren. De stichting heeft als doelstelling het bevorderen van de integratie en maatschappelijke participatie van vluchtelingen in de Nederlandse samenleving d.m.v. activiteiten op gebied van dans en muziek. Verder houdt de stichting zich bezig met het organiseren van culturele festivals, workshops en de bemiddeling van bands en dansgroepen naar festivalorganisaties.

“Meet your Rhytm” wordt geopend door Peter Elmont, directeur-bestuurder van stichting Noordermaat. De avond wordt mede mogelijk gemaakt door Podium Zuidhaege.