Berichtgeving op website van de politie minimaal

DELEN
Berichtgeving op website van de politie minimaal
ASSEN – Afgelopen weekend zijn er in Assen alleen al honderden melding binnen gekomen bij brandweer, ambulancedienst en de politie.

Normaal gesproken werden incidenten die er toe deden, niet veel later vermeldt op de website van de politie. Sinds enige tijd is het stil op de website politie.nl. Persberichten worden nauwelijks nog geplaatst.

“De reden daarvan is dat er landelijk criteria zijn vastgesteld als basis voor onze nieuwsberichten. Is een van de gevolgen van Nationale Politie, waarbij woordvoering landelijk wordt gelijkgetrokken. Dat betekent concreet dat we veel minder berichten maken, en dat er tegelijkertijd een verschuiving aan het plaatsvinden is waardoor de lokale politieteams via hun sociale media zelf de lokale nieuwsberichten naar buiten brengen”, zo laat politiewoordvoerder Ernest Zinsmeyer onze redactie weten.

Voor degene die het politie nieuws op de voet wil blijven volgen heeft Zinsmeyer nog een tip “Blijf vooral de lokale teams volgen op bijvoorbeeld hun Facebookpagina”.

Facebookpagina Politie Assen, klik hier!


2Divorce Assen


Bowlen in Assen