Bert Visscher in het succesvolle programma Kolkende Taal

DELEN

Bert Visscher in het succesvolle programma Kolkende Taal

Zondagmiddag 3 november was er weer een opname van Kolkende Taal in Studio 1C boven de Bibliotheek in Assen. Presentatrice Diana de Groot ontving weer bijzondere gasten die kwamen praten over hun favoriete boek in het kader van “Nederland Leest”.

Te gast waren de twitterende boswachter André Donker, schrijfster Yvonne Kroonenberg, schrijver en columnist Marcel Möring en theatermaker Bert Visscher. De goedlachse Visscher is momenteel te bewonderen in het theater waar hij zingt in een unieke voorstelling samen met het Noordpool Orkest. In Studio 1C gaf Visscher dan ook een voorproefje op de volledige voorstelling die 16 november aanstaande te bewonderen is in De Nieuwe Kolk en waar thans nog kaarten beschikbaar voor zijn.

Onder begeleiding van componist, dirigent en artistiek leider van het Noordpool Orkest Reinout Douma zong Visscher een liedje van Toon Hermans uit zijn theatertoernee “Visscher via Violen”. Echter schoof Bert ook nog even aan tafel om te vertellen over deze voorstelling. “Tja het is waanzinnig leuk om te doen. Iets heel anders, maar prachtig mooi”, aldus Visscher die normaal veel humor heeft in zijn solo voorstellingen, maar tijdens deze ‘tour’ gaat het er serieus aan toe. “Dat is best moeilijk, maar we hebben nu een paar voorstellingen gehad en het gaat steeds beter. Het is natuurlijk ook een grote eer om dit samen te mogen doen met het Noordpool Orkest. Het geeft me ontzettend veel plezier en ik krijg er energie van”.

Met boeken heeft Bert eigenlijk niet veel “Er zijn favorieten en ja…ik weet het…ik zit hier in het hol van de leeuw, maar ik ben niet echt een lezer”.

RTV Drenthe zendt het programma Kolkende Taal met Bert Visscher twee keer uit via Ziggo digitaal kanaal 33. Uitzending om 14.00 en 16.00 uur. De eerst volgende Kolkende Taal zal 9 februari weer worden opgenomen.

© Fotos – Nieuws in Assen