Beslag oldtimers bij omstreden tandarts uit Assen

DELEN

Afgelopen woensdag zijn bij het huis van de omstreden tandarts Laas van der Meulen aan De Vaart NZ in Assen diverse oldtimers opgehaald. Dit mogelijk wegens een beslaglegging.

Van der Meulen die eigenaar is van TandZorg Assen heeft zijn praktijk meerdere malen moeten sluiten onder anderen omdat de Gezondheidszorg de situatie in zijn praktijk zorgwekkend vond. Daarnaast hield de oud-tandarts er een gebrekkige dossiervoering op na, liet hij medewerkers behandelingen doen die daartoe niet bevoegd waren en boorde hij gaatjes terwijl dit niet nodig bleek te zijn. Vorig jaar kreeg de tandarts uit Assen van het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg in Groningen te horen, dat hij volledig uit het BIG-register geschrapt zou worden en in geen geval meer het beroep als tandarts mag uitoefenen.  Het is de zwaarste straf die het tuchtcollege op kan leggen.

Laas van der Meulen is een verwoed verzamelaar van oldtimers. Zo kocht hij jaren geleden een Austin LWB Sheerline uit 1951. De auto werd destijds speciaal gemaakt voor Koningin Juliana. De rode Jaguar XK140 Cabriolet uit 1956, op bovenstaande foto, is eveneens onder politie begeleiding in beslag genomen.

Foto © M. Babtist – Spiegelgrafie