‘Best Organizer 2018’ voor Stichting Motorcross Grand Prix Assen

DELEN

Assen – Stichting MXGP Assen, organisator van het WK Motorcross op het TT Circuit Assen, is zondagavond 30 september na afloop van de Grand Prix van Italië gehuldigd als ‘Best Organizer 2018’. Namens Stichting MXGP Assen mochten Lee van Dam en Theo Verdegem de ‘Award’ in ontvangst nemen.

Het is de derde keer in het vierjarig bestaan van de Motocross Grand Prix op het TT Circuit Assen dat de organiserende stichting beloond wordt met ‘Best Organizer’ door Youthstream, de rechtenhouder van het wereldkampioenschap motorcross. 42.000 bezoekers zagen 15 en 16 september jongstleden de Nederlander Jeffrey Herlings de wereldtitel in de ‘koningsklasse’ MXGP binnenslepen; tevens de eerste wereldtitel ooit voor een Nederlander in deze categorie. Provincie Drenthe en Gemeente Assen verleenden subsidie aan het evenement, waarmee ‘de Kathedraal van de Motorsport’ ook bij liefhebbers van motorcross wereldwijd steeds meer bekendheid begint te krijgen.

Opmaat voor ‘Motocross of Nations’ in 2019
Voor de wedstrijden in het wereldkampioenschap motorcross op het TT-circuit, de ‘kathedraal van de motorsport’ werd met zand van het naastgelegen defensieterrein langs de beroemde TT-tribunes een parcours ingericht. Minister Bruno Bruins bezocht de Motocross Grand Prix of the Netherlands die met volle tribunes en een groot oranjelegioen een uitstekende opmaat leek voor de in 2019 geplande Motocross of Nations. De ‘Olympische Spelen’ van de motorcross, waarin meer dan 40 deelnemende landen met een afvaardiging van hun beste motorcrossrijders strijden om de overwinning, wordt in 2019 na een afwezigheid van 15 jaar in Nederland verreden op 28 en 29 september 2019 op het TT Circuit Assen in Drenthe.