Beste line-up ooit op Bevrijdingsfestival 2015 Assen

DELEN

ASSEN – Op 5 mei aanstaande wordt aan de Baggelhuizerplas in Assen het Bevrijdingsfestival Drenthe georganiseerd. Vorig jaar was Assen het landelijk centrum van alle bevrijdingsfestivals. Ook dit jaar legt de organisatie tezamen met vele vrijwilligers de lat hoog om aan de hoge verwachtingen van vele bezoekers te voldoen.

Vrijdagmorgen presenteerden het Bestuur van het Bevrijdingsfestival Drenthe de plannen voor het komend festival aan de Baggelhuizerplas. Voorzitter Hans Haerkens liet weten dat het een bijzonder jaar gaat worden ,,5 mei is de belangrijkste dag van het jaar. Het is de dag dat wij vrijheid vieren, het leven in vrijheid en de vrijheid van meningsuiting”.

Beste line-up ooit

De komende editie zal zeker bijzonder zijn, want gesproken werd over de beste line-up ooit, die op 5 mei de vier grote podia ’s zullen bespelen op het festival.  Traditiegetrouw scoort Drenthe met het bevrijdingsfestival hoge ogen met haar line-up en randgebeuren. Het festival staat in de hoogste regionen van alle 14 festivals. De waardering die het publiek het festival geeft is 7.89.

De line-up zal dit jaar bestaan uit Mainstreet, zij zullen met een Chinook helikopter naar Assen komen. Ali B met Darryl en Brownie Dutch, Van Dik Hout, Syb van de Ploeg, Billy the Kit, Oliver Twizt en Lucas and Steve. Daarnaast volgen nog 26 andere bands die verdeeld over het festivalterrein zullen spelen.

Gratis festival

Het festival is meer dan zomaar een beleving: ,,Elders zijn er genoeg onvrijheden, het festival biedt niet alleen een geweldige line-up, maar moet ook de boodschap van vrijheid uitdragen”, aldus Haerkens.

De organisatie heeft voor het ‘neerzetten’ van het festival, een pot van € 160.000 ter beschikking. € 10.000 komt van de gemeente Assen, € 40.000 van de provincie en de overige gelden van provinciale gemeenten, sponsoren en verhuur.

Het festival is op 5 mei gratis toegankelijk!