Bevrijdingsconcert opent mini-expositie bij Vanderveen

DELEN

Assen – Het bestuur van de stichting Bevrijdingsconcert Assen heeft op de dag van de Assense bevrijding een mini-expositie geopend bij Warenhuis Vanderveen te Assen. Dit in de aanloop naar het grote Bevrijdingsconcert op vrijdag 5 mei.

Op vrijdag 13 april 1945 werd Assen bevrijd door Franse en Canadese troepen. Foto’s en informatie over de bevrijding van Assen zijn tot en met vrijdag 5 mei te bekijken op de begane grond van het Asser warenhuis.

Het Bevrijdingsconcert is op vrijdag 5 mei vanaf 20.00 uur in theater De Nieuwe Kolk. Op het programma staan optredens van Coosje en Ernst Daniël Smid, Nathan Green, The Clan Macbeth Pipe Band en Het Luchtmacht Mannenkoor. Waar het Bevrijdingsfestival bij de Baggelhuizerplas voornamelijk jonger publiek trekt, richt het Bevrijdingsconcert in De Nieuwe Kolk zich met name op de wat oudere bezoeker. Bevrijdingsdag is tenslotte een feest voor alle leeftijden.

Kaarten voor het Bevrijdingsconcert zijn verkrijgbaar bij de VVV op de begane grond van Warenhuis Vanderveen en bij De Nieuwe Kolk.