Bevrijdingsfestival Assen krijgt € 40.000 van provincie Drenthe

DELEN

ASSEN – De provincie Drenthe stelt € 60.500,- beschikbaar voor culturele activiteiten rondom zeventig jaar herdenken van de bevrijding in Drenthe. In april 1945 werd Drenthe door de geallieerden bevrijd van de Duitse bezetters. Drenthe herdenkt en viert de bevrijding met verschillende evenementen en bijeenkomsten.

De volgende organisaties ontvangen vanuit het reguliere budget subsidie voor Drenthe-brede activiteiten, gericht op 70 jaar bevrijding van Drenthe:

Stichting Herdenking landing Franse Parachutisten voor een herdenking (3.500 euro), Stichting Zomeractiviteiten Westerbork voor het evenement The Final Push met historische voertuigen die door verschillende Drentse gemeenten rijden (8.500 euro) en Stichting Muziek Klassiek Drenthe voor herdenkings- en bevrijdingsconcerten (8.500 euro). De Stichting bevrijdingsfestival Assen krijgt voor het Bevrijdingsfestival 2015 40.000 om de ingezette kwaliteitsontwikkeling en ambities verder vorm te geven.

Gedeputeerde Rein Munniksma verklaart de bijdragen: “De activiteiten geven invulling aan dit deel van het verhaal en de geschiedenis van Drenthe. Niet alleen voor de groep direct betrokkenen, die steeds kleiner wordt, leeft 70 jaar bevrijding bijzonder. De verschillende activiteiten geven hen, maar ook anderen gelegenheid om de bevrijding te herdenken en de vrijheid waarin we leven te vieren.”