Bevrijdingsfestival Drenthe 2016 Baggelhuizerplas Assen

Kovacs, Nielson, Sunnery James & Ryan Marciano en Def P zijn de ambassadeurs van de vrijheid 2016

DELEN
ASSEN – Ieder jaar op 5 mei worden 14 Bevrijdingsfestivals georganiseerd. Op de festivals wordt de bevrijding en de vrijheid gevierd maar ook stilgestaan bij vrijheid en onvrijheid in de rest van de wereld.

Line Up Main Stage Bevrijdingsfestival Assen

De Jupiler Mainstage is het grootste podium van Bevrijdingsfestival Drenthe, ofwel ‘the main stage’. Hier treden verschillende bekende artiesten op uit binnen- en buitenland.

Ambassadeur van de vrijheid Kovacs trapt het Bevrijdingsfestival Drenthe 2016 af. De Nederlandse zangeres heeft een heerlijke rauwe stem waarmee ze in 2014 de uitverkiezing van 3FMSerious Talent won en de radio 6 Soul and Jazz talent.

Daarna is het de beurt aan The Cosmic Carnival. De rockband uit Rotterdam speelt pure rock and roll gebaseerd op invloeden vanuit de jaren 60 en 70. Je hoort deze band niet op de radio omdat je ze gewoon live moet horen.

Wederom treden ze weer op tijdens het Bevrijdingsfestival 2016. Mooi Wark is al jarenlang de kers op de taart van het Bevrijdingsfestival Drenthe. “Idioot” , “Tepels liegen niet”en “In de blote kont”, een ieder zingt deze hits van de Drentse boer’n rockformatie mee. Mooi Wark is onder leiding van zanger/gitarist Bert Koops al bijna 25 jaar een begrip in Drenthe

Zangcoach, stemactrice, jazz-zangeres Minke Zaal is dit jaar presentatrice van de Jupiler Main Stage.

Geschiedenis van de Bevrijdingsfestivals

De bevrijdingsfestivals kennen een lange traditie: sinds 1980 zijn er festivals in Haarlem, Amsterdam en Wageningen. In 1990 wordt 5 mei als officiële feestdag erkend en ontstaat het plan om de Bevrijdingsfestivals in alle provincies te laten plaatsvinden. In 1994 is het zo ver: iedere provincie heeft een Bevrijdingsfestival. De Bevrijdingsfestivals zijn sindsdien uitgegroeid tot het grootste eendaagse culturele evenement van Nederland. In iedere provincie, de hoofdstad Amsterdam en Hofstad Den Haag vieren jaarlijks bijna een miljoen mensen de vrijheid.

Vrijwilligers gezocht Bevrijdingsfestival 2016 Assen

Bevrijdingsfestival Drenthe kan niet bestaan zonder de steun van al haar vrijwilligers. Wij zijn op zoek naar nieuwe, enthousiaste mensen, die het huidige team kunnen versterken. Aanmelden? Klik hier!


2Divorce Assen


Bowlen in Assen