Bewoners appartementen Alteveerstraat dupe van vandalisme

DELEN

ASSEN – Diverse bewoners van het appartementencomplex aan de Alteveerstraat in Assen zijn vanaf zondagavond noodgedwongen aan huis gekluisterd. De enige lift in het trappenhuis van het complex boven De Nieuwe Kolk is door vernieling buiten werking.

Veel bewoners in het complex zijn door hun leeftijd of handicap afhankelijk van de lift en kunnen de deur niet meer uit. Het is voor deze bewoners echter niet de eerste keer dat de lift een aantal dagen buiten werking is al dan niet door vandalisme.

Dummy’s trappenhuis Alteveerstraat

Het trappenhuis van het complex, op de hoek van de Alteveerstraat – Weiersstraat, is niet vrij toegankelijk en daar in het verleden vaker vernielingen zijn gepleegd in het trappenhuis, heeft Actium Wonen er een camera systeem opgehangen. Of de dader(s) op deze manier te traceren zijn betwijfelen de bewoners. Het zijn namelijk zogeheten ‘dummys’. Nepcamera’s die onverlaten en vandalen moeten afschrikken.

Het bedrijf dat de lift in onderhoud heeft en de reparatie moet uitvoeren heeft het betreffende onderdeel niet op voorraad. Men verwacht de lift dinsdag in de loop van de dag weer gebruiksklaar te hebben.

Tips

Heeft u tips, iets verdachts gezien? Meld dit dan aan de politie in Assen via 0900 – 8844