Bewoners Interzorg De Slingeborgh genieten tijdens ODSC

DELEN

ASSEN – Zaterdag vond voor de 17de keer het Open Dutch Showcorps Championships (ODSC) plaats in Assen. Honderden muzikanten, figuranten en begeleiders gaven acte de présence in De Bonte Wever.

De deelnemende muziekkorpsen uit heel Nederland wisten het publiek met klassieke, eigentijdse en traditionele marsen te vermaken. Zo ook zeven bewoners en hun begeleiders van Interzorg De Slingeborgh uit Assen.

Om half twee zaterdagmiddag stond het ‘uitje’ voor de bewoners gepland en werden ze met de eigen bus van De Slingeborgh afgezet bij De Bonte Wever. De ODSC organisatie had een speciale plek gereserveerd op het binnenterrein waar de showkorpsen hun muzikale kunsten vertoonden. Vanaf het moment van binnenkomst genoten de ‘genodigden’ zichtbaar. Op het ritme van de muziek werd meebewogen en geklapt en onderling wisselden ze woordjes als ‘mooi he’ en ‘gezellig hier’ uit.

De Slingeborgh op ODSCRond 16.00 uur maakte het gezelschap zich op om weer ‘huiswaarts’ richting De Slingeborgh te gaan, maar twee ‘dames’ van het gezelschap reageerden hierop met “Het is toch nog niet afgelopen?”. De dames vonden de optredens van de showkorpsen zo mooi, dat twee begeleiders besloten om samen met het duo nog langer te blijven. Een bewoner had van een papierenzakdoekje een hoedje gemaakt om haar vrolijkheid wereldkundig te maken. “Zo nu heb ik een feesthoed op” antwoorden ze. Het voorbeeld deed volgen en al gauw had haar ‘buurvrouw’ eveneens een feestelijke papieren hoofddoek.

Door het geconcentreerd luisteren naar de optredens tijdens de middagwedstrijd van het ODSC, zat één van de dames met haar mond open, wellicht verbaast van de prachtige melodieën die over het binnenterrein van De Bonte Wever galmden. Haar ‘buurvrouw reageert: ”Je zit zo” en doet daarbij haar mond wagenwijd open. Mevrouw geeft antwoord: “Ik eet het gewoon op, het gaat naar mijn innerlijk”. Zo diepzinnig, genieten en lachen. Ontspanning ten top!

Voor de zeven bewoners is het een prachtige middag geweest. Een middag die zonder de inzet van de begeleiders geen doorgang had kunnen vinden. Namens Interzorg De Slingeborgh speciale dank aan Dhr. Goedvolk van de ODSC organisatie, Monique Babtist van Spiegelgrafie en Nieuws in Assen die het ‘uitje’ mogelijk hebben gemaakt.