Bewoners Interzorg de Slingeborgh genieten van dieren kinderboerderij de Lariks

DELEN

Assen – Mark Bouwknegt, vrijwilliger bij kinderboerderij de Lariks, verraste vanmiddag spontaan een aantal bewoners van Interzorg Noord-Nederland, locatie de Slingeborgh. Mark wandelt regelmatig met een pony en ezel door het Lariksbos. Af en toe maakt hij een tussenstop bij de Slingeborgh, en zo ook hedenmiddag.

Mark, zelf óók vrijwilliger bij de Slingeborgh, weet als geen ander hoe bewoners reageren op dieren en hoeveel plezier ze hieraan beleven. Regelmatig wandelt Mark een rondje met de pony en de ezel van kinderboerderij de Lariks. De kinderboerderij is gelegen aan het Lariksbos, waar even verderop ook de Slingeborgh is gevestigd. Op de Facebookpagina van Mark staan dan ook regelmatig foto’s van de wandelingen door en rondom het bos. Af en toe maakt hij een tussenstop bij de parkeerplaats van de Slingeborgh.

Verrassing voor een bewoner
Begin van de middag verscheen er wederom zo’n foto op Facebook met de tekst: “Weer even met mijn vriendjes wandelen”. Een andere vrijwilliger van de Slingeborgh zag thuis het bericht voorbij komen op Facebook. Ze appte meteen naar Mark of hij nog met het ezeltje en de pony langs de Slingeborgh kwam. Toen Mark hoorde waarom hem deze vraag was gesteld besloot hij richting Slingeborgh te lopen met de dieren. De vrijwilliger thuis spoedde zich ook naar de Slingeborgh. Ze wilde een bewoner verrassen met het bezoek van de dieren.

Mevrouw is namelijk dol op dieren. Al eens eerder sprak mevrouw de wens uit, dat er in de binnentuin van de Slingeborgh wel geitjes gehouden konden worden. En ook tijdens de mooie dagen in het vroege voorjaar bracht mevrouw samen met een zij-instromer een bezoekje aan de kinderboerderij. Mevrouw kreeg daar een pasgeboren lammetje op schoot en genoot enorm.

“Wat is dit toch mooi”
Toen de vrijwilliger met mevrouw buiten stond te wachten op haar ‘verrassing’, kwam Mark net aangelopen met de ezel en de pony. “Wat loopt daar ? Twee grote honden ?”, vroeg mevrouw, en ze begon te glimlachen. Je verwacht natuurlijk ook niet dat er een pony en ezel op de parkeerplaats wandelen. Van een afstand lijken het inderdaad net grote honden. Toen Mark dichterbij kwam was er de herkenning. Ook Mark herkende ze meteen. “Wat een mooie verrassing”, zei mevrouw en de pony werd meteen liefdevol geaaid. “Wat een mooi dier. Borstel je hem ook ? Welke is ouder ?”, Mark werd overladen met vragen van mevrouw, die intens genoot van de dieren; “Je haart wel wat uit, hè”, “Moet je eens kijken wat een lange haren”, “Wat is dit toch mooi”.

Het bezoek aan de Slingeborgh was een groot succes. Ook andere bewoners, die buiten genoten van de zon, keken vol verbazing naar de dieren. Een kleine moeite van Mark, maar een ontzettend groot plezier voor mevrouw.

Zij-instromers
In het vroege voorjaar zijn een aantal bewoners, samen met vrijwilligers en zij-instromers, al naar de kinderboerderij zelf geweest. Sinds februari zijn er een aantal zij-instromers gestart met de bbl-opleiding Helpende, niveau 2. Daardoor is er meer gelegenheid voor een wandeling buiten en aandacht voor de bewoners zelf. De bewoners genieten enorm van de aandacht van het extra personeel. Tijdens dat bezoek aan de kinderboerderij waren er net jonge lammetjes en die werden volop geknuffeld.

Beheerder Jan Blik: “Dat wat vroeger zo normaal was op de boerderij bij de mensen thuis, maken wij hier nu weer mogelijk”.

Genietend van de pasgeboren lammetjes

Foto’s en tekst: Monique Babtist (foto’s bewoners met toestemming geplaatst)

Met dank aan Mark Bouwknegt voor de medewerking aan het bezoek aan de Slingeborgh !