Bewoners Speenkruidflat krijgen verzamelcontainers voor keukenafval

DELEN

Assen – Vanaf deze week kunnen de bewoners van de drie flats aan de Speenkruidstraat hun Keukenafval apart inleveren. Hiervoor is bij elke flat een speciale container geplaatst. Op termijn worden alle 8.000 huishoudens in flats/appartementen voorzien van verzamelcontainers voor Keukenafval. Zo krijgt de hoogbouw optimale mogelijkheden tot het scheiden van huishoudelijk afval.

De bewoners van de drie flats in Assen-Oost zijn de eersten in de hoogbouw in Assen met de mogelijkheid om Keukenafval apart aan te bieden. De nieuwe containers zijn te openen met de AsserPas, net zoals de al aanwezige ondergrondse containers voor Restafval, Oud Papier en PMD. Afgelopen jaar is gestart met het plaatsen van ondergrondse PMD-containers voor de hoogbouw in heel Assen. Dat wordt dit jaar afgerond.

Positieve resultaten afvalinzameling
De uitbreiding van containers is nodig omdat gemiddeld nog 15% van het Restafval in de hoogbouw Keukenafval blijkt te zijn. Doelstelling is het reduceren van het aantal kilo Restafval per Assenaar tot 100 kilo per jaar in 2020. Assen is al goed op weg: sinds de invoering van de huidige inzamelfrequenties van Restafval, PMD en GFT in 2016, is de hoeveelheid Restafval gedaald van 226 kilo per persoon in 2015 naar 151 kilo per Assenaar in 2017. Hiermee zit Assen onder het gemiddelde in Drenthe van 177 kilo per persoon. De positieve resultaten hebben al geleid tot een daling van de afvalstoffenheffing.