Bezoek het Drents Museum Assen voor slechts 2 euro

DELEN

ASSEN – Tijdens het laatste weekend van Museumweek (25 en 26 april) kun je het Drents Museum voor € 2,- per persoon bezoeken. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis. In dit weekend is er genoeg te zien en zijn er volop extra activiteiten voor jong en oud. Bezoek De Kim Utopie, help mee in Het Grootste Poppenhuis van Nederland of schuif aan bij de workshop Dichten over Drenthe.

Alle activiteiten zijn vrij toegankelijk voor museumbezoekers. Opgeven is niet nodig.

Grote schoonmaak in Het Grootste Poppenhuis van Nederland

In Het Grootste Poppenhuis van Nederland wordt op zaterdag 25 en zondag 26 april vanaf 12.30 uur de grote schoonmaak gehouden. Help het personeel mee in de tuin, klop de dekens en matten, poets de paardentuigen of luister naar de verhalen van het personeel over de handel en wandel van de familie Van Lier.

Instaprondleiding Het goud van Drenthe

Op zaterdag 25 april om 14.00 uur en zondag 26 april om 12.30 en 15.00 uur kun je instappen bij de rondleiding Het goud van Drenthe. De gids vertelt over de belangrijke rol die de monumentale gebouwen van het museum hadden in de geschiedenis van Drenthe en je bezoekt de topstukken van het museum.

Workshop Dichten over Drenthe

Kasper Peters, bij veel kinderen beter bekend als ‘de brommerdichter’, geeft op zondag 26 april om 13.00, 14.00 en 15.00 uur een lichtvoetige poëzieworkshop voor jong & oud. De tentoonstelling De Magie van het Drentse Land van Jan Meine Jansen vormt de achtergrond voor deze poëtische workshop.

Reiservaringen Noord-Korea in het Drents Museum Assen

Met de lezing Noord-Korea ontrafeld wordt er een bijzonder kijkje genomen in het raadselachtige Noord-Korea. Leonieke Glasbergen, oprichter van de reisorganisatie Your Planet, vertelt tijdens de lezing over haar ervaringen in Noord-Korea, de achtergronden en de ontstaansgeschiedenis. De lezing start om 13.00 uur en geeft inzicht in de symboliek die je terugvindt in de tentoonstelling De Kim Utopie.