Bibliotheek abonnementen voor Stichting Present

DELEN

ASSEN – Maandag 15 juni om 15.30 uur worden bibliotheekabonnementen overhandigd aan Stichting Present. Twee week lang heeft de expositie van Summergram plaatsgevonden in Bibliotheek Assen en kon iedereen bieden op 20 zomerse canvassen.

Van de opbrengst van deze veiling konden bibliotheekabonnementen worden aangeschaft. Bibliotheek Assen heeft het aantal abonnementen verdubbeld. Hoofdsponsor van het evenement is Tuincentrum Groenrijk Assen.

Vier studenten van de minor Eventmanagement aan de Hanzehogeschool zijn dit event gestart. Zij hebben een online fotowedstrijd georganiseerd, waarbij iedereen een zomerse Instagram-foto mocht insturen via de Facebookpagina van Summergram. De expositie vond plaats tot 29 mei. Alle inzendingen zijn nog tot 1 september te bewonderen op de Multi Touch Wand in Bibliotheek Assen.

Alle 20 gekozen foto’s zijn op canvas afgedrukt en deze canvassen zijn geveild. Van de opbrengst zijn bibliotheekabonnementen aangeschaft. Bibliotheek Assen heeft dit aantal verdubbeld. De abonnementen worden in samenwerking met Stichting Present verstrekt aan mensen die onder de armoedegrens leven.  Dit initiatief is bedacht in samenwerking met de groep studenten, Bibliotheek Assen en de hoofdsponsor Groenrijk Assen.

Maandag 15 juni om 15.30 uur in Bibliotheek Assen worden de bibliotheekabonnementen die van de opbrengst van Summergram zijn gekocht overhandigd aan Stichting Present. Charlotte Holwerda, één van de studenten van de Hanzehogeschool in Groningen die het event Summergram is gestart: ‘’Wij als organisatoren zijn erg trots op het eindresultaat van Summergram en zijn dan ook heel blij dat wij op deze manier Stichting Present kunnen helpen”.

Maandag 15 juni zal er tijdens de uitreiking in Bibliotheek Assen bekend worden gemaakt hoeveel er precies is opgehaald met de veiling en hoeveel bibliotheekabonnementen er zullen worden verstrekt aan Stichting Present.

Inge Rittersma en Dineke van der Es van Stichting Present nemen de abonnementen in ontvangst.