Bibliotheek Assen elke zondag open met veel activiteiten

DELEN

Door de week een te drukke agenda voor een bezoek aan de bibliotheek samen met de kinderen? Geen zorgen, vanaf oktober dit jaar tot en met april 2015 is Bibliotheek Assen ook op zondag geopend! Volop kans om een leuk boek, tijdschrift of film uit te zoeken voor een ontspannen weekend. Speciaal voor gezinnen met jonge kinderen organiseert Bibliotheek Assen daarnaast de leukste zondagmiddagactiviteiten!

Dreumesuurtjes

Wat is er fijner dan luisteren naar een gek, leuk, spannend of mooi verhaal? Verhalen prikkelen de fantasie, ontwikkelen het taalgevoel van jonge kinderen en breiden hun woordenschat uit. Het dreumesuurtje is een gezellig en interactief voorleesuurtje in de speciaal ingerichte kinderhoek van de bibliotheek. Elke keer staat er een ander mooi kinderboek centraal. Het eerste dreumesuurtje is op zondagmiddag 19 oktober 2014.

Creatieve workshops

Bibliotheek Assen organiseert naast het dreumesuurtje ook creatieve middagen, waarbij heerlijk geknutseld wordt. Zondag 26 oktober gaan kinderen onder leiding van bloemenzaak JustMart aan de slag met mooie Halloween-pompoenen. Zondag 30 november worden er sinterklaas-lekkernijen gemaakt met Bakkerij Fledderus! Geef je van te voren wel op voor de creatieve workshops via antwoord@bibliotheekassen.nl

Voorstellingen

Maandelijks is er op zondagmiddag een optreden of voorstelling voor de hele familie. Schuif aan en kom genieten van poppenspel, theater of een muzikaal optreden. Het eerste optreden wordt op zondag 9 november verzorgt door Poppentheater Drie in de Kast met de voorstelling ‘Tammy wordt wakker’. Zondag 7 december brengen gitaar- en klarinetleerlingen van Klankrijk Drenthe mooie kerstmelodieën ten gehore.

Boekverkoop

Bibliotheek Assen ververst iedere week haar collectie, zodat er bij elk bezoek nieuwe titels verwacht kunnen worden. Dat betekent dat we af en toe ook afscheid nemen van oude bekenden. Zondagmiddag 16 november vindt de eerste boekverkoop weer plaats. Van 13.00 tot 17.00 uur kun je heerlijk snuffelen tussen de oude boeken en net dat ene exemplaar vinden dat je graag in je eigen boekenkast wil hebben!

Meer informatie

Kijk voor alle data van de zondagactiviteiten op de website van Bibliotheek Assen. Alle activiteiten, behalve de boekverkoop, zijn van 14.30 uur tot 15.30 uur en gratis toegankelijk. Om 16.00 uur start er op elke zondagmiddag een rondleiding door de bibliotheek.