Bibliotheek Assen gaat op de culinaire toer

DELEN

Bibliotheek Assen gaat op de culinaire toer

Op 31 augustus gaat het cultureel evenement Kolkend Assen van start. Twee dagen lang culinair genieten in De Gouverneurstuin. Dit prachtig park is dan het cultureel hart van Kolkend Assen. In de tuin vindt de Assense Uitdag plaats en het Preuvenement. Culturele organisaties presenteren hun programma voor het nieuwe seizoen en Asser restaurants lichten een tipje van de sluier op van culinair Assen.

Bibliotheek

Bibliotheek Assen bemant samen met Jaap Braaksma van het Asser restaurant “bij Jaap” deze twee dagen een stand in de Gouverneurstuin in Assen. Jaap bereidt daar de heerlijkste gerechten uit  verschillende kookboeken uit de collectie van de bibliotheek.

Kolkende Taal

Op zondagmiddag  1 september is er wederom in Studio 1C een opname van het het boekenprogramma Kolkende Taal. Dit keer heeft het programma ook een culinair tintje. Presentatrice Diana de Groot spreekt dan met bekende gasten waaronder actrice en schrijfster Marjan Berk en één van Nederlands grootste schrijvers van dit moment, Ronald Giphart. Tijdens dit culinaire onderonsje mag ook Jaap Braaksma niet ontbreken. Ook “Jaap” schuift aan bij Kolkende Taal.