Bibliotheek Assen gaat voor lekker

DELEN

Bibliotheek Assen gaat voor lekker

Op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september kunnen bezoekers van het Preuvenement in de Gouverneurstuin op smakelijke wijze kennismaken met de bibliotheek. Samen met het Asser restaurant Bij-Jaap richt de bibliotheek een tijdelijk restaurant in temidden van het sfeervolle stadspark. De Asser bibliotheek verleid nieuwe leden met een aantrekkelijk cadeau: tien muntjes te besteden aan lekkers tijdens het Preuvenement, een waardecheque voor €20,= korting Bij-Jaap en een fles heerlijke wijn van de VVV.

Smakelijk cadeau ter waarde van max. €30,-

Bezoekers van het Preuvenement die op 31 augustus of 1 september in de Gouverneurstuin lid worden van de bibliotheek ontvangen een heerlijk welkomstcadeau: tien consumptiemunten te besteden voor allerlei lekkere hapjes en drankjes op het Preuvenement (ter waarde van €10,= totaal), én een tegoed van maximaal €20,= voor een verrassingsdiner in het Asser restaurant Bij- Jaap!

Jaap Braaksma vertelt: “We zijn blij verrast door de uitgebreide aandacht van de Bibliotheek voor het culinaire boek. Zo kan iedereen zijn smaak voor lekker eten uitbreiden met eigengemaakte gerechten. Ik laat tijdens het Preuvenement graag zien hoe leuk en lekker dat is!”. PR medewerker Jetze Dam van de Asser Bibliotheek zegt: “We werken vanuit de Bibliotheek graag samen met partners op allerlei gebieden. De aansprekende samenwerking met het Asser restaurant smaakt naar meer!”.

Ronald Giphart, Marjan Berk en Ramon Beuk

Op zondag 1 september neemt Bibliotheek Assen ook een culinaire aflevering van het populaire tv-programma Kolkende Taal op. De auteur Ronald Giphart vertelt over de kookboeken waaraan hij mee werkte, schrijfster en actrice Marjan Berk spreekt over haar boek “Nooit meer slank” en Jaap Braaksma licht het door hem gekookte gerecht toe. De landelijk bekende kok Ramon Beuk laat zien hoe hij aan nieuwe ideeën voor gerechten komt en de slagroom op het toetje wordt muzikaal verzorgd door Asman. Alsof het dan nog niet genoeg is zorgt schrijver Marcel Möring voor een messcherpe column.

Bezoekers van de opnamen maken ook kans op een bijzonder smakelijke prijs: een geheel verzorgd buffet-diner voor vier personen in Hof van Saksen!