Bibliotheek Assen produceert DVD concert Asman

DELEN

Bibliotheek Assen produceert DVD concert Asman

Op zondag 22 december treedt de Drentse popgroep Asman op in de televisiestudio van Bibliotheek Assen. De bibliotheek maakt van dit concert een videoregistratie, waarvan een professionele DVD wordt gemaakt. Centrum Beeldende Kunst Drenthe organiseert in november en december een ontwerpwedstrijd waarbij vormgevers en kunstenaars worden gevraagd een hoesontwerp te maken. In januari en februari houden bibliotheek Assen, Emmen en Hoogeveen een ledenwerfactie. Op 22 februari organiseert Theater De Nieuwe Kolk in de grote zaal een concert van de nederpopformatie.

Het concert in de televisiestudio speelt zich af in een retro decor met meubels en attributen uit Kringloopwinkel Het Goed. Een gelimiteerde pré-oplage van de DVD zal daarom van 27 januari tot 10 februari 2014 via de kringloopwinkels van Het Goed in Assen, Emmen en Hoogeveen worden weggegeven aan leden van de bibliotheek. In dezelfde periode houden de bibliotheken in Assen, Emmen en Hoogeveen een ledenwerfactie, waarbij nieuwe leden twee gratis kaartjes voor het avondvullende concert van Asman in De Nieuwe Kolk op 22 februari cadeau krijgen. De actie wordt mede mogelijk gemaakt door de hartelijke steun van Kringloopwinkel Het Goed en de bibliotheken in Assen, Emmen en Hoogeveen.

CBK Drenthe organiseert vanaf 17 november een ontwerpwedstrijd voor de hoes van de DVD. Voor 1 december kunnen kunstenaars zich opgeven via de website www.cbkdrenthe.nl Op 22 december wordt het winnende ontwerp bekend gemaakt. Op 22 februari stelt het CBK Drenthe de ingezonden ontwerpen tentoon rondom het concert van Asman in de grote zaal van Theater De Nieuwe Kolk.