Bibliotheek Assen tot 1 april 2016 iedere zondag open

DELEN

ASSEN – Door de week een te drukke agenda voor een bezoek aan de bibliotheek samen met de kinderen? Geen zorgen, vanaf oktober dit jaar tot en met maart 2016 is Bibliotheek Assen ook op zondag geopend! Volop kans om een leuk boek, tijdschrift of film uit te zoeken voor een ontspannen weekend.

Speciaal voor gezinnen met jonge kinderen organiseert Bibliotheek Assen daarnaast leuke activiteiten op deze dagen: themamiddagen, creatieve workshops, voorstellingen en boekverkopen.

Themamiddagen

Een leuke middag in de bibliotheek: kleuren, spelletjes doen en luisteren naar een mooi verhaal. Elke maand staat er een ander thema centraal. Zo is er zondagmiddag 4 oktober een themamiddag techniek, in november kan er geluisterd worden naar de mooiste sinterklaasverhalen en in december kunnen kinderen met niemand minder dan Suske en Wiske uit de theatervoorstelling ‘De circusbaron’ op de foto! Gratis toegankelijk!

Creatieve workshops

Leuke en leerzame middagen waarbij de ene keer creatief geknutseld wordt en de andere keer een boeiende demonstratie plaatsvind. Zo is er zondag 8 november een demonstratie van hulpverleners, waarbij je het werk achter de sirene ontdekt. Zondag 20 december wordt er creatief geknutseld in kerstsfeer. Gratis toegankelijk!

Voorstellingen/optredens

Schuif aan en kom genieten van poppenspel, theater of een muzikaal optreden. Het eerste optreden wordt op zondag 18 oktober verzorgd door Emmy and the Bluegrass Palls. Met contrabas, gitaar, banjo, mandoline en zang brengen zij akoestisch hun muziek ten gehore in de bibliotheek. Zondag 15 november is er een mooie voorstelling.

Boekverkoop

Zaterdag 24 en zondag 25 oktober vindt de eerste boekverkoop weer plaats. Tijdens de openingstijden van de bibliotheek kun je heerlijk snuffelen tussen de oude boeken en net dat ene exemplaar vinden die je graag in je eigen boekenkast wil hebben!

Data, tijden en tickets reserveren

Kijk voor alle data, tijden en voor het reserveren van tickets op bibliotheekassen.nl.