Bibliotheek Assen tot 1 mei iedere zondag open

DELEN

Bibliotheek Assen tot 1 mei iedere zondag open

Door de week een te drukke agenda voor een bezoek aan de bibliotheek samen met de kinderen? Geen zorgen, tot en met mei is Bibliotheek Assen ook op zondag geopend! Volop kans om een leuk boek, tijdschrift of film uit te zoeken voor een ontspannen weekend. Speciaal voor gezinnen met jonge kinderen organiseert Bibliotheek Assen leuke activiteiten op deze zondagen: voorleesuurtjes, creatieve workshops, voorstellingen en grootse boekverkopen.

Knutselen

Op de zondagmiddagen 12 januari, 9 maart en 13 april 2014 krijgen kinderen de kans om creatief te komen knutselen. Zondag 12 januari verzorgt Karwei een leuke workshop voor kleine kinderen waarin mooie vogelhuisjes geknutseld worden. Ook op 9 maart kan er creatief geknutseld worden met Karwei. Zondag 13 april zorgt Echte Bakker Pots voor een leuke maar ook lekkere workshop! Alle ouders zijn uiteraard welkom om de kinderen hierbij te helpen, in de tussentijd een goed boek te zoeken, of een kopje koffie te halen in het Cultuurcafé van De Nieuwe Kolk.

Voorlezen

Kom op zondagmiddagen 2 maart, 30 maart en 6 april 2014 naar Bibliotheek Assen voor een gezellig en interactief voorleesuurtje, waarbij voorgelezen wordt uit de mooiste kinderboeken in de speciaal ingerichte kinderhoek. De kinderen beleven tijdens dit uurtje de mooiste en spannendste verhalen.

Boekverkoop

Bibliotheek Assen ververst iedere week haar collectie, zodat er bij elk bezoek nieuwe titels verwacht kunnen worden. Dat betekent dat we af en toe ook afscheid nemen van oude bekenden. Op de zondagmiddagen 26 januari, 23 februari en 23 maart van 13.00 tot 17.00 uur kun je heerlijk sneupen tussen de oude boeken. Je vindt dat ene exemplaar die je graag in je eigen boekenkast wil hebben!

Voorstellingen

Op de zondagen 19 januari, 16 februari en 16 maart organiseert de bibliotheek speciaal voor jonge kinderen voorstellingen. Op 19 januari kijk je naar het Poppentheater “Drie in de Kast” met de voorstelling ‘Mijn huis is niet van steen’ voor kinderen van 4 tot 10 jaar. Kortom, reden genoeg voor een bezoek aan Bibliotheek Assen op zondagmiddag!

Tijden

Alle activiteiten, behalve de boekverkoop, zijn op de zondagmiddag van 14.30 tot 15.30 uur. Om 16.00 uur start er op elke zondagmiddag een rondleiding door de bibliotheek, uiteraard ben je hierbij van harte welkom om wegwijs te worden in de bibliotheek. Kom bij alle zondagactiviteiten gezellig binnenlopen. Alleen voor de

knutselworkshops moet je je van te voren opgeven. Dit doe je via antwoord@bibliotheekassen.nl, aan de balie van De Nieuwe Kolk of telefonisch via 088-0128888. Wees er snel bij, want vol = vol!