Bier & Whisky Festival in De Bonte Wever Assen

DELEN

Assen – Liefhebbers van bier, whisky en gezelligheid kunnen vrijdag 18 en zaterdag 19 januari hun hart ophalen in De Bonte Wever. Dan vindt namelijk de tweede editie van het Bier & Whisky Festival Assen plaats. Een mooie selectie brouwers presenteren op het festival hun speciaalbieren en bij de whiskystands ontdek je een indrukwekkende verzameling flessen, waar natuurlijk van geproefd kan worden. De roots / countryformatie Ramblin’ Boots zorgt voor de muzikale invulling.

Bekende labels tot echte specials
Na een succesvolle eerste editie smaakt het Bier & Whisky festival naar meer! Natuurlijk kennen we bierfestivals en whiskyproeverijen. Een combinatie van die twee, aangevuld met onder andere muziek is echter uniek in Noord-Nederland. In Scandinavië al jaren een bewezen concept en in Assen maken we er ook graag een traditie van. Tijdens het Bier en Whisky Festival wordt een mooie variatie speciaalbieren geschonken, evenals bijzondere soorten whisky’s variërend van de bekendere labels tot aan de echte specials.

Brouwers en standhouders
Een greep uit de brouwers / standhouders die je dit jaar kan ontdekken: Bierbrouwerij Maallust, Bierbrouwerij Noarder Dragten, Brouw-atelier Melessen, Wieninger Bier, Rockin’ Ludina Brewery, Stadsbrouwerij Assen, Grunn Bier, Baxbier, De Klok Dranken, Slijterij Frans Muthert, Dramtime, Van Weringh’s Whisky World.

Muziek: Ramblin’Boots
Het jonge, frisse Ramblin‘ Boots zal voor de bijpassende muziek zorgen. Het trio speelt akoestische country met contrabas, twee gitaren en meerstemmige zang. Een repertoire met bekende en minder bekende nummers van onder andere Brad Paisley, Dean Brody, Kenny Rogers, Vince Gill en Merle Haggard. Maar ook de bekende pop- en rockhits zetten ze met plezier om in een eigen ‘rootsy’ jasje.

Kaarten
Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar voor € 16,00 en aan de avondkassa € 18,50. Hiervoor krijg je naast toegang ook een proefglas, twee consumptiemunten en een flesje water. Tickets zijn verkrijgbaar via onze website en bij Gall & Gall Assen (in winkelcentrum Triade). Minimum leeftijd 18 jaar.

Kijk voor alle informatie op www.debontewever.nl.