Bigband Want2Swing brengt haar 5de CD uit

DELEN

ASSEN – Want2Swing uit Assen is de enige bigband in Nederland die in een unieke bezetting van trompetten, trombones, saxofoons, ritme én drie zangeressen de bühne betreedt. De muziek is te typeren als vocale souljazz met hier en daar een swingende toets latin en funk!

Vijfde CD Bigband Want2Swing een feit

Met trots presenteert bigband Want2Swing op 31 mei om 20:00 uur haar 5e cd in Huize Maas te Groningen. De bigband bestaande uit 23 muzikanten, is al jaren een begrip. Funk, soul, disco en een vleugje jazz vormen de basis met als grote meerwaarde, de eigen nummers die ze brengen. Dit onder leiding van bevlogen dirigent Marco Kerver. Naast het presenteren van de nieuwe cd speelt deze formatie onder andere bij prestigieuze gala’s en bedrijfspresentaties.

Kerver schreef de meeste songs voor de nieuwe cd “Pragmatic Funk”. Bijgestaan door Libbe Oosterman, die ook een aantal stukken voor zijn rekening nam, is het een volwaardige cd geworden met 12 eigentijdse nummers. De zangeressen Marike Schepers, Margot Kriek en Tamara Heijnis aangevuld door zanger Jeroen Kriek, vormen een kopstuk boven de voltallige bemanning van de bigband.

Uniek dit keer is de nieuwe sound die mede mogelijk is gemaakt door producer Michiel Hoogenboezem. (bekend van Kane, Ilse de Lange en het Metropole Orkest.)  Door donateurs die hebben bijgedragen aan stichting voordekunst kon Want2Swing de eindmix uit handen geven.

Om het feest compleet te maken brengt Want2Swing haar cd-presentatie samen met gastsolist Humphrey Campbell. Campbell, bekend door zijn deelname aan het songfestival, weet van elke avond een feestje te maken. Het belooft een heerlijke avond te worden.

Entree €10,- reserveringen zijn mogelijk via info@want2swing.nl

Foto: Website Want2Swing