Bijna miljoen euro voor zonneleningen

DELEN

ASSEN – Provincie Drenthe en gemeente stellen samen nog eens een kleine € 600.000 beschikbaar om zonneleningen af te sluiten.

Dit bedrag komt boven op de € 400.000 die in mei van dit jaar beschikbaar kwam voor zonneleningen. Vanaf nu kunnen inwoners van Assen nieuwe aanvragen indienen.

De belangstelling voor de zonnelening was destijds zo groot dat in twee weken al het geld op was. De mensen die destijds te laat waren met hun aanvraag – en dat waren er best veel – staan op een wachtlijst. Zij komen nu als eerste aan de beurt; behandeling van deze aanvragen gebeurt op volgorde van datum van binnenkomst. Keerzijde is dat er waarschijnlijk weinig nieuwe aanvragen behandeld kunnen worden. Voor nieuwe aanvragen geldt wie het eerst komt wie het eerst van de zon profiteert.

Blij

Wethouder Duurzaamheid Harmke Vlieg is blij met de grote belangstelling voor zonne-energie in Assen. ‘Zonne-energie blijft nu eenmaal een van de meest duurzame vormen van energieopwekking. We hadden niet verwacht dat er meteen al zo veel animo zou zijn voor de zonneleningen. Het is dan jammer dat je een groot aantal inwoners teleur moet stellen. Vandaar ook dat we al snel met de provincie om tafel zijn gegaan voor een vervolg. Al met al zitten we nu bijna op een miljoen.’

Zonnelening

Bij het afsluiten van een zonnelening leent u tegen een vaste, lage rente maximaal € 7500,-. Dit bedrag moet u uitgeven aan het opwekken van zonne-energie. Denk bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) en het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) voeren de subsidieregeling uit. Het SVn bepaalt of u in aanmerking komt voor de lening. Zij toetsen daarbij of u in staat bent om de lening terug te betalen. Op hun website vindt u informatie over het actuele rentetarief.

Verbeter uw energielabel

Deze actie maakt deel uit van het duurzaamheidsprogramma waarmee de gemeente Assen onder andere duurzaam wonen stimuleert. Verbeter met zonne-energie uw energielabel. Dit is beter voor het milieu en zorgt voor meer comfort en lagere energielasten.

Meer informatie of aanvragen?

Kijk op www.snn.eu/zonnelening of neem contact op met de helpdesk van SNN via: 050-5224900. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor de lening of heeft u vragen? Neem dan contact op met SVn via: 033 2549401.