Bijzondere ontmoeting geeft vertrouwen en inspiratie

DELEN

Assen – Op donderdag 23 maart 2017 vond er bij Rein Advocaten en Notarissen uit Assen een zogenoemde bijzondere ontmoeting plaats tussen werkgevers en kandidaten met een langdurige afstand tot de arbeidsmarkt. Deze bijzondere ontmoeting werd georganiseerd door het project Teambattle Assen.

Een project dat tot doel heeft om personen met een langdurige afstand tot de arbeidsmarkt naar werk toe te geleiden. Dit gebeurt door middel van ondernemersparticipatie en het ontplooien van activiteiten of het leveren van een bijdage in de leefgebieden. De Teambattle Assen is een gezamenlijk project van de stichting AssenvoorAssen, het project Mijn Buurt Assen waarin de Gemeente Assen en woningcoöperatie Actium zijn vertegenwoordigd en Werkplein Drentsche Aa.

“Ontmoetingen zoals wij die gisteren hebben mogen beleven met elkaar zijn essentieel omdat kandidaten daarmee de kans krijgen om vertrouwen op te doen en zichzelf een gezicht te geven”, aldus projectleider van de Teambattle Assen Toine Straatman. Het project Teambattle Assen spant zich actief in om kandidaten weer naar werk toe te geleiden en dit doet zij door de kandidaten weer hernieuwde energie te bieden, lol en ook geloof in eigen kunnen. “Als kandidaat met een langdurige afstand tot de arbeidsmarkt is het knap lastig om het vertrouwen te behouden dat het je ooit (weer) een plek zult vinden op de arbeidsmarkt. Wat we zien is dat kandidaten vaak het geloof hierin en daarmee in zichzelf verliezen. Om deze reden werken wij actief met de kandidaten aan hun eigen ontwikkeling en presentatie.

Ter voorbereiding op de bijeenkomst van donderdag hebben wij bijvoorbeeld met alle kandidaten een sessie over zelfbeeld doorlopen”. En met succes, aldus Straatman. “Als je zag hoe de kandidaten donderdag met vertrouwen aan tafel zaten, dan zijn wij echt ongelofelijk trots”.

En niet alleen de kandidaten zijn tevreden over de bijeenkomst. De bijeenkomst gisteren werd bijgewoond door Ondernemend Assen, De Ondernemersfabriek, Visio, OBS Kloosterveen, Drenthe College, Interzorg, Icare, DNK en Vaart Welzijn en ook deze ondernemers kijken met een positief gevoel terug op de gevoerde gesprekken. “Ook voor ons als ondernemers/werkgevers was het inspirerend om bij deze bijeenkomst aanwezig te mogen zijn, de verhalen te horen en een gezicht bij de mensen te krijgen”, aldus Hilde van der Zee namens Ondernemend Assen.

Het was niet de eerste keer en ook zeker niet de laatste keer dat een bijzondere ontmoeting als deze werd georganiseerd in Assen. Een datum voor de volgende ontmoeting is er nog niet, maar dat deze er snel komt is een feit. Ondernemers uit Assen zijn dan ook van harte uitgenodigd om zich aan te melden als zij voor de volgende ontmoeting willen worden uitgenodigd. Voor opgave of meer informatie over de Teambattle Assen kunt u een mail sturen aan: info@teambattleassen.nl

Fotocredits: Projectteam Teambattle Assen