Ruim 850 mountainbikers van start Bike Festival Assen

DELEN

ASSEN – Recreatiegebied de Baggelhuizerplas is het gehele weekend het decor van het Bike Festival Assen. 850 mountainbikers zijn zaterdagmiddag van start gegaan voor de 6 en 24 uurs van Assen.

De 6-uurs race, die om 20.00 uur werd afgevlagd, kende nog een Asser succes. Het mix team van Klaucke Tweewielers legde beslag op de tweede plaats. Het Giant Team uit Lelystad wist de eerste plaats binnen te halen.

Het 8 kilometer lange parcours is door langdurige regenval veranderd in een waar modderparcours. Toch klagen de deelnemers niet en is de baan rond de Baggelhuizerplas ‘Goed te doen’. “Er zitten een paar stukken bij waar je echt 20 centimeter in de modder zakt. Het is best zwaar, maar geweldig om te doen”, aldus een deelnemer uit het team van Kramer uit Appelscha.

Grootste MTB marathon van Nederland

De MTB World 6- en 24 uurs race is de grootste 24-uurs marathon van Nederland en staat in de mountainbike wereld bekend als één van de leukste en gezelligste mountainbike evenementen van Nederland waar 850 dames en heren, zowel sportieve als recreatieve mountainbikers uit binnen en buitenland, de strijd met elkaar aangaan om in 6 of 24 uur de meeste kilometers af te leggen.

Het parcours is een afwisselend en uitdagend parcours van ±8 kilometer met veel single tracks, waar hier en daar goed gebruik wordt gemaakt van de hoogte verschillen. De deelnemers worden dan ook af en toe verrast door een kleine klim en daling.

Programma Bike Festival Assen zondag

10.00u Start Trial Masters (dag 2)
11.00u Kids Clinic
13.00u Finales Dirt Jam Challenge
14.00u Finish 24 uurs race.
15.00u Prijsuitreiking Trial Masters
15.15u Prijsuitreiking Dirt Jam Challenge
15.30u Prijsuitreiking 24u race.
16.00u Einde van alle activiteiten

– De hele dag zijn er diverse activiteiten en demo’s
– Hele dag Airback open voor oefenen Dirt Jump, vrij toegankelijk (gebruik op eigen risico, helm verplicht).
– De hele dag is het promodorp open met diverse stands, leveranciers en leuke aanbiedingen.