BiSa ‘Wij stallen duizenden helmen op het TT Circuit’

DELEN

ASSEN – Tijdens de grote publieksevenementen op het TT Circuit van Assen zijn Bina Joustra en Sander Koopmans sinds vier jaar te vinden met hun ‘helmet storage’ BiSa. Motorrijders die de Ducatidag, WK Superbike of Dutch TT bezoeken, kunnen hun helm, motorpak en laarzen tijdelijk stallen in de stand van Bina en Sander. ,,En dat zijn er met de Dutch TT echt duizenden”, aldus Bina.

Het idee ontstond toen ze beide vier jaar geleden een bezoek brachten aan de Nürburgring. ,,Toen we het circuit daar opkwamen kon je direct bij de ingang al je helm stallen, je hoeft er dan niet de hele dag mee te sjouwen en de plaats waar we de helm konden stallen was ook ideaal. Onderweg bespraken we via onze intercom, dat dit concept in Nederland ook ideaal zou zijn. We hebben dit toen gecommuniceerd met het TT Circuit en zij waren direct enthousiast”, laat Bina weten.

,,Ducati zocht voor hun gasten tijdens de Ducatidag in Assen het idee wat wij op het circuit hadden neergelegd. We kwamen met elkaar in contact en binnen een paar weken stonden we met een kleine partytent als stalling op het circuit”.

Nu vier jaar verder is BiSa een begrip op het Asser circuit. ,,We worden nu ingehuurd door Ducati Europe om de helmen van hun gasten te stallen tijdens de WK Superbike, maar met de TT staan we net voorbij de ingang van de motorparkeerplaats. Op die dagen stallen we duizenden helmen”, aldus Sander.

BiSa heeft na vier jaar een professionele aanpak. Dit hebben ze mede te danken aan sponsoren als Motorkleding Center Uithoorn, Ducati Club Nederland, Kabuto Helmets en de grootste Nederlandse motorsportsite Racesport.

Gedegen materiaal voor tijdelijke bewaring van helmen, motorpakken en laarzen. Slechts voor € 2,50,- per helm, motorpak of set laarzen veilig achter te laten. Bina en Sander verwelkomen u graag tijdens de 85ste Dutch TT op 27 juni aanstaande.