Blauwe As Festival met aandacht voor muzikaal talent en sportactiviteiten

DELEN

Assen – De zaterdagmiddag (16 september) van het Blauwe As Festival staat volop in het teken van talent, watersport en leuke activiteiten. Zo kunnen kinderen leren zeilen of SUPpen, actief aan de slag bij de scouting, op de foto met Spongebob of met hun ouders luisteren naar één van de vele muzikale talenten.

Talent krijgt podium
In samenwerking met Kunst & Cultuur Drenthe geeft de organisatie een aantal regionale talenten een podium op de zaterdagmiddag. Zo kun je genieten van Sorry John, May and June, Nathan Green, Toycar Taxi en Another Desperate Voice.

Niet alleen talent krijgt een podium; ook Scheepskoor ‘Bij Nacht en Ontij’ is van de partij op de zaterdagmiddag. DJ Vintage Vinyl draait ouderwets met elpees met daarop de lekkerste retro hits. Je mag zelf door de bakken met elpees speuren om de hits van vroeger aan te vragen.

Scoutinggroep De Zwervers
Stoere jongens en meiden kunnen hun geluk niet op bij Scoutinggroep De Zwervers. Zo kunnen ze via een ‘apenbaan’ naar de kabelbaan klimmen om zo vanaf een platform naar beneden te tokkelen. Ook kunnen ze met een vlot de Blauwe As oversteken om daar marshmallows op te halen. Deze kunnen ze vervolgens bakken boven het kampvuur. Kinderen leren knopen leggen en ‘mini-pionieren’, oftewel, met sateprikkers proberen de Blauwe Klap na te bouwen.

Watersporten
Maak kennis met de watersport. Probeer Stand Up Paddling (SUP), leer zeilen door Zeil-surfschool Zuidlaardermeer, roeien bij de Asser Roeiclub, kanoën, kanopolo spelen of waterfietsen. Ook zijn er de gehele middag diverse demo’s. Voor alle watersportactiviteiten is zwemdiploma A verplicht. Aanmelden kan op de dag zelf. VOL = VOL.

Spongebob
Voor de allerkleinsten is er ook vermaak. Spongebob komt op bezoek en kinderen kunnen geschminkt worden. Natuurlijk ontbreekt het springkussen niet.

Zaterdagavond
Om 20.00 uur neemt de Schotse band XSM (Ex Simple Mind) het stokje over van de talenten. Lokale DJ’s van het Asser Dance Collectief waaronder DJ’s Twice as Nice en DJ Nino Paôlo & DJ Steve Granero zorgen ervoor dat de avond dansend wordt afgesloten in combinatie met een lichtshow en danseressen op het drijvende podium. Het wordt een spectaculaire show. Deze avondshow wordt volledig geprojecteerd op de ondernemersfabriek.

Het programma van de (sport)activiteiten vindt plaats tussen 11.00 – 17.00 uur. Kijk voor het volledige programma op onze website: www.blauweasfestival.nl