BluesAssen presenteert Stoomcursus Mondharmonica spelen

DELEN
ASSEN – Op zaterdag 30 januari, voorafgaand aan de bluesroute Assen, wordt U de mogelijkheid geboden om in no time het basisprincipe te leren van de harmonica. Niet alleen een super instrument voor de blues, maar ook voor allerlei liedjes en een veelvoud aan muziekstijlen.

Eenvoudig bespeelbaar en past zo in de binnenzak. Niet voor niets is de harmonica al jaren onverminderd populair. De workshop, vindt plaats in Café Restaurant Pondorosa. Deze voor de Asser Bluesdagen nieuwe locatie ligt aan de rand van het Asser bos aan de Rode Heklaan 5. Altijd al mondharmonica willen spelen , maar het kwam er nooit van? Laat deze kans dan niet voorbijgaan.

Alle deelnemers krijgen een goede kwaliteit nieuwe bluesharmonica cadeau, waarmee meteen muziek gemaakt gaat worden! Binnen een kwartier speelt iedereen zijn of haar eerste bluesmelodie!

Geen noten lezen

Deelnemers aan de workshop hoeven geen noten te kunnen lezen en zelfs nooit eerder iets met muziek gedaan te hebben om mee te kunnen doen. De harmonica heeft een razend slim en eenvoudig systeem om liedjes te leren en te onthouden. De mondharmonica bespeel je zowel op in- als uitademing. Dat is even wennen, maar als je het te pakken hebt gaat er een wereld voor je open.

‘Wat zo uniek is aan deze workshop is dat je met niets begint en na een uur lol naar buiten komt met je ‘eigen’ harmonica waar je ook echt al wat op kunt spelen !’

De workshop duurt anderhalf uur; in de pauze en na afloop is er de mogelijkheid om nog even te oefenen en van alles te vragen. Er is ook een kraampje met lesboeken en bijzonder harmonica’s . Alle deelnemers krijgen een lesblaadje mee en voor wie dat wil is er gratis vervolg les via internet.

Na afloop van de workshop van 18.00 uur tot 20.00 uur speelt workshopdocent Hans ’homesick’ de Vries met zijn eigen Louisiana bluesband in Pondorosa. Dit concert is gratis toegankelijk en naar Amerikaans voorbeeld een echt bluesdiner.

Info workshop mondharmonica spelen

Deelname aan de stoomcursus kost € 15,- en dat is dus inclusief uw nieuwe harmonica in de toonsoort C.

Reserveren voor de workshop via assen@harmonicaworkshops.nl
Locatie: Café Restaurant Pondorosa. Rode Heklaan 5. Er is ruim parkeergelegenheid.
Tijd: 15:30 uur -17:00 uur.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen