Bobby Bos tekent IDM-contract bij HPC-Power Suzuki Racing Team

DELEN

Assen – Bobby Bos zal in 2019 opnieuw van start gaan in de Superbike 1000 klasse van het IDM. De 20-jarige Nederlander heeft hiervoor een contract getekend bij het HPC-Power Suzuki-Racing team van Dennis Hertrampf.

Overstap Suzuki
Bobby Bos zal in 2019 voor het derde opeenvolgende seizoenen actief zijn in de IDM Superbike 1000 klasse. Verscheen Bos de afgelopen twee seizoenen aan de start op een Yamaha, in 2019 maakt de coureur uit het Drentse Klazienaveen de overstap naar Suzuki.

Koningsklasse
Bos heeft namelijk een contract getekend voor komend seizoen bij het net over de grens in het Duitse Emsburen gevestigde HPC-Power Suzuki-Racing team van Denis Hertrampf. Naast Bos tekenden ook de Duitser Daniel Kartheininger en de Oostenrijker Kevin Sieder bij het team dat in 2019 dus met drie coureurs aan de start zal verschijnen in de koningsklasse van het prestigieuze Duitse wegrace kampioenschap.

Hertrampf legt voor komend seizoen de lat hoog voor de drie voormalige Yamaha coureurs. Het afgelopen seizoen was HPC-Power Suzuki-coureur Dominic Schmitter met de vierde plaats in de eindstand namelijk de beste ‘niet-BMW coureur’ op de Suzuki GSX-R 1000 R. Het doel van de Duitse teambaas en zijn drie coureurs is dan ook simpel maar zeker niet eenvoudig; deze prestatie zien te verbeteren.

Gemotiveerder dan ooit
Bobby Bos: “Dit wordt mijn derde seizoen in het IDM. Het afgelopen seizoen ben ik, ondanks dat ik een paar races heb gemist vanwege technische problemen aan de motorfiets, uiteindelijk nog als tiende geëindigd in het klassement. Voor komend seizoen is het doel om podiumplaatsen te scoren. Uiteraard wil iedereen voor het podium gaan, maar er staat ook in 2019 weer een zeer competitief veld met zeer goede en ervaren coureurs aan de start, dus we kunnen zeggen dat het niveau in het IDM zeer hoog is en dit niet zomaar even zonder slag of stoot zal gaan. Maar hoe dan ook, ik ben gemotiveerder dan ooit en ik kan niet wachten om in 2019 te laten zien wat ik echt in mijn mars heb.”

Voorjaarstraining
Alvorens het seizoen van start gaat zal het gehele HPC-Power Suzuki-Racing team eerst eind maart nog afreizen naar het Spaanse Cartagena voor een voorjaarstraining. Hier zal Bos zijn eerste kilometers gaan maken op de nieuwe door Hertrampf geprepareerde Suzuki GSX-R 1000 R.

Sponsoring
Naast alle voorbereidingen die Bos doet qua sporten en trainen gaat er ook veel tijd nog zitten in het bij elkaar krijgen van het nodige budget. Veel mensen steunen Bos door lid te worden van de club van 54 maar ook voor bedrijven zijn er diverse mogelijkheden om te sponsoren en daar leuke dingen voor terug te krijgen. Bent u geïnteresseerd neem dan contact op met bossi54@racing.nl om de mogelijkheden te bespreken.

Facebook: Bossi 54 Racing