Boeken over seksuele diversiteit te leen in Bibliotheek Assen

Regenboogkast in Bibliotheek Assen

DELEN
ASSEN – In 2015 sloot de gemeente Assen zich aan bij het convenant ‘Regenboogsteden’. Hierin wordt verklaard de sociale acceptatie, veiligheid en emancipatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders te verbeteren.

Ook Bibliotheek Assen sluit zich hier bij aan. Vanaf heden is er de Regenboogkast in de bibliotheek, waarmee iedereen op een laagdrempelige wijze toegang heeft tot informatie over dit thema.

Op 10 oktober 2014 tekende minister Bussemaker met 42 gemeenten het convenant ‘Regenboogsteden’. In dit convenant verklaren zij gezamenlijk de sociale acceptatie, veiligheid en emancipatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT’s) te verbeteren. In 2015 sloot de gemeente Assen zich hierbij aan. Als regenbooggemeente zet ook Assen zich in voor het bevorderen van de sociale acceptatie van seksuele diversiteit. Iedereen moet tenslotte zichzelf kunnen zijn, zich geaccepteerd en sociaal veilig voelen. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport en in eigen sociale kring. Bibliotheek Assen sluit hier bij aan.

Vanaf heden zijn er in een speciale kast  boeken over seksuele diversiteit te leen. In deze Regenboogkast ontdek je boeken en films over lesbisch, homo, biseksueel en transgender-zijn of thema’s die hieraan gerelateerd zijn. Iedereen heeft zo op laagdrempelige wijze toegang tot informatie over deze onderwerpen.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen