BoekenFEST’19 met Daphne Deckers en Bobbi Eden

DELEN

Assen – Op zaterdag 30 maart viert DNK het leukste festival van het jaar: BoekenFEST’19. Dit jaar gehuld in wapperende rode cape en met bekende superhelden, want BoekenFEST’19 staat in het teken van ‘Super(wo)man’. De line-up is dan ook extra bijzonder met supervrouwen- en mannen als Daphne Deckers, Aaf Brandt Corstius, Ronald Giphart, Bobbi Eden, Özcan Akyol en Lévi Weemoedt. Het BoekenFEST wordt in samenwerking met het Drents Museum georganiseerd.

In Amsterdam wordt de landelijke Boekenweek afgetrapt met het welbekende Boekenbal maar in de Drentse hoofdstad gaat dat net íets anders; daar sluit DNK de Boekenweek namelijk feestelijk af met het BoekenFEST. Een sfeervol festival bomvol bekende schrijvers, liveoptredens, swingende muziek, culinaire versnaperingen en bovenal boeiende verhalen. In elke hoek van DNK is wel iets bijzonders te beleven en verschijnt de een na de andere superheld ten tonele.

Egbert Hovenkamp II, BoekenFEST’18

Bekende ‘superhelden’ op het BoekenFEST
Het thema van BoekenFEST’19 is ‘Super(wo)man’, een knipoog naar het landelijke boekenweekthema ‘De moeder, de vrouw’ waar de nodige commotie over ontstaan is. De line-up in Assen bestaat dan ook uit supervrouwen- én mannen zoals Daphne Deckers, Aaf Brandt Corstius, Ronald Giphart, Bobbi Eden, Özcan Akyol en Lévi Weemoedt. Met podia als ‘Krypton Stage’, ‘Metropolis Stage’ en de ‘Daily Planet Stage’ wordt DNK omgetoverd tot een echte Supermanwereld. Naast de optredens, livemuziek en culinaire versnaperingen is ook de tentoonstelling ‘De Moeder de Vrouw’ van het Drents Museum te bewonderen in KINK.

Meer informatie en tickets via dnk.nl.