Boekengala 2016 De Nieuwe Kolk met Ronald Giphart en Bart Chabot

Er wordt deze avond een aflevering van Kolkende Taal Late Night gemaakt

DELEN
ASSEN – Aan de start van de landelijke Boekenweek, op zaterdagavond 12 maart, organiseren Bibliotheek Assen en Theater/Bioscoop De Nieuwe Kolk het Boekengala’16.

Het thema van de Boekenweek is dit jaar “Was ich noch zu sagen hätte”. Daarom wordt Boekengala dit jaar omgedoopt tot ‘Boekenfest’. Ronald Giphart en Bart Chabot verzorgen een vrolijke en ontroerende voorstelling. Ook zijn er optredens van bekende schrijvers zoals Hugo Borst, Thomas Rosenboom, Marjan Berk en Bert Natter.

In het theater staat om 19.00 uur een voorstelling van Ronald Giphart en Bart Chabot, waarin wordt voorgelezen, gezongen en mogelijk zelfs gedanst. Tickets voor de voorstelling zijn te boeken via dnk.nl.

In de bibliotheek geven Dichter des Vaderlands Anne Vegter en dichter Tjead Bruinja om 20.00 uur een stoomcursus poëzie lezen. Vanaf 21.00 uur treden verschillende schrijvers op. Te verwachten zijn televisiemaker en schrijver Hugo Borst, Fokke & Sukke tekenaar Jean-Marc van Tol, schrijver Thomas Rosenboom, schrijver Bert Natter, journaliste Margriet van der Linden en schrijfster Marjan Berk.

Er wordt deze avond een aflevering van Kolkende Taal Late Night gemaakt. Gratis tickets voor het programma in de bibliotheek zijn te reserveren via bibliotheekassen.nl/boekengala.

Aan het eind van de avond, rond de klok van 23.00 uur vindt een afsluitend feest plaats met een live band. Gratis toegankelijk voor de bezoekers van het Boekenfest-programma in Bibliotheek Assen en de voorstellingen in Theater De Nieuwe Kolk.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen